• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Vandaag nam EMOS 1 het op tegen koploper Klimroos 1. Geen onbekende ploeg omdat EMOS zowel tijdens de buiten- als binnencompetitie al eerder tegen Klimroos heeft gespeeld. Na het startsignaal van de scheidsrechter was het EMOS die als eerste het doelpunt maakte. Al snel volgde Klimroos met drie afstandschoten. Aan beide kanten duurde het even voor er gescoord werd. EMOS ging met een stand van 5-2 de rust in.

Voor EMOS was het belangrijk om deze manier van spelen door te zetten. Een aandachtspunt daarentegen was het uitbrengen van de bal naar het aanvalsvak. Ondanks de voldoende ruimte voor het afstandschot, die EMOS van haar tegenstander kreeg, lukte het niet om deze kansen af te ronden. Klimroos liep uit en de stand werd 9-2. EMOS wist nog drie keer en strafworp te benutten. Na 70 minuten spelen stond de stand van 12-6 op het scorebord. Het lukte EMOS niet om zich tegen het sterke Klimroos op te boksen.

Volgende week speelt EMOS weer thuis tegen de Rietvogels 1 uit Riethoven. De wedstrijd begint om 13.00 uur. Supporters zijn van harte welkom!