• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Na een aantal jeugdteams is nu ook Emos 3 najaarskampioen geworden. Op dinsdag 10 oktober speelde Emos 3 haar aller laatste wedstrijd op het “Emos-veld” of ook wel het natte, blubberige, hobbelige veld. Op naar kunstgras!

Emos 3 speelde die avond tegen Fortuna ’74/ Playing Girls 2, voor deze dames stond niets meer op het spel, maar de dames van Emos stonden nog 2 punten achter op de nummer 1 van de poule; Be Quick 4. Zij hadden al één wedstrijd meer gekorfbald en waren klaar met de competitie. Wel had Emos een hoger doelsaldo voor aanvang van de wedstrijd. Belangrijk was dus om de winnende 2 punten in Schaijk te houden.

Emos C1 speelde vooraf ook hun kampioenswedstrijd met erg veel publiek, wij hoopte op ook wat publiek. Echter waren het niet de supporters van Emos 3 die het veld op kwamen lopen, maar Be Quick 4 stapte het emos-veld op. Zij wilden natuurlijk kijken of het kampioenschap in hun handen bleef.

Na het start signaal (met toch nog een aantal emossupporters aan de kant) ging Emos goed van start. Ze creëerde mooie aanvallen en de verdediging stond strak. De ballen vlogen in de korf en een aantal minuten voor rust stond het al 9-0. Net voor de rust scoorde de tegenstander de 9-1. Be Quick droop ondertussen af.

Na rust voelden de dames van Emos 3 het kampioenschap al, het scoren werd moeilijker. Fortuna ‘ 74/ Playing Girls stonden strakker te verdedigen en met een aantal goede wissels werd het Emos moeilijker gemaakt om tot scoren te komen. Uiteindelijk won Emos 3 met 13-2 en werden zij kampioen van de najaarscompetitie 2017. Natuurlijk klonk het clublied; "Emos wordt kampioen!!!” en de champagne werd ontkurkt. Ook werd er nog snel een foto gemaakt. En of het nou toch een vinger voor de lens was of de rook van al het vuurwerk van onze supporters, wij laten het in het midden.. Nu een weekje rust en daarna gaan wij ons weer voorbereiden op de zaalcompetitie.

Publiek bedankt! Hopelijk tot in de zaal.