• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Na een 6-tal trainingen, is bijna iedereen present en weer terug van vakantie.

Vandaag stond vooral in het teken van: elkaar (nog) beter leren kennen, afspraken maken m.b.t. het coachen, de voorbereiding op de wedstrijd en een aantal huishoudelijke zaken.
Naast een nieuw kunstgrasveld, nieuw materiaal, nieuwe ballen en een goede verzorgings- set, zijn zaken zoals doelstelling van 1 en 2 voor het seizoen en afspraken m.b.t. communicatie in, -maar ook buiten- het veld, bespreekpunten.

Onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Jos Trimpe speelde het 1e tegen het 2e. Al snel bleek dat het niet zomaar een oefenpotje was. Het 2e speelt in de competitie reserve topklasse en het 1e is net gepromoveerd naar de overgangsklasse. Bij het 2e zijn er een paar nieuwe speelster bijgekomen en het 1e start in dezelfde formatie als vorig seizoen.

De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld. Het leverde een voorspong van 2 doelpunten op voor het 2e in de rust. Het 2e speelde een goede eerste helft onder leiding van coach Linda, die evenals vorig jaar, zoveel mogelijk het coachen, naast Bert zal opnemen. In de tweede helft ging het 1e wat anders verdedigen en werd de druk wat hoger. De achterstand werd weggewerkt en na 8-8 werd de voorsprong niet meer weggegeven. De wedstrijd werd afgesloten met een 13-11 voorspong. Een nuttige wedstrijd, waarbij het nemen van vrije worpen en strafworpen nog wat aandacht mogen hebben.

Na de wedstrijd hebben we het e.e.a. in een groepsgesprek geƫvalueerd, het ziet er goed uit en in het algemeen was men positief over het wedstrijdverloop. Alleen de coach moet de Yell van het 1e nog even goed oefenen.

Voor het 1e scoorde: Dezie, Carlijn en Renske 3x, Femke 2x en Anke en Dide elk 1x.
Voor het 2e scoorde: Laura 4x, Annerieke 3x, Eefke 2x en Tessa en Bo elk 1x.

Volgende week wordt door beide teams geoefend bij Pr. Irene en zondag volgt op eigen veld vanaf 10.00 uur een vierkamp met interessante tegenstanders.