• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

DAW 1 en 2 zijn de tegenstanders de baas.

Vandaag voor het eerst weer kou en regen op de zondag gehad. Helaas waren er bij het tweede enkele blessures, gelukkig konden een paar dames van het eerste dit opvangen.
“Samen staan we sterk”

Het eerste team mocht haar wedstrijd uit spelen bij VIOS. Dit was zeker een geduchte tegenstander gezien de uitslag van vorige week.

DAW begon direct goed en nog net in de 1e minuut scoorde Femke een mooie doorloopbal.

We waren gewaarschuwd voor de rake ballen op grote afstand. Toch was het even later raak en scoorde VIOS met een ver afstandsschot de gelijkmaker.

In de 1e helft heeft DAW het heft in handen genomen en liep het met gevarieerd spel uit naar een ruststand van 2-7. Met name de mooi uitgespeelde kansen op afstand werden o.a. door Renske vakkundig afgemaakt. De 2-7 kwam vlak voor rust tot stand door het benutten van een strafworp door Dide.

In de rust gesproken over de wijze van spelen en het vasthouden van de concentratie.

Direct na rust scoorde we een mooie wegtrekbal. Helaas was dit het dan, DAW bleef weer steken en scoorde niet meer.

De tegenstander werd brutaler, het spel werd wat fysieker en hier en daar wat onduidelijkheden m.b.t. het optreden van de scheidsrechter. VIOS scoorde in die periode 3 maal op rij en de nervositeit sloeg toe.

Gelukkig hebben we halverwege de 2e helft de rust teruggepakt en is de overwinning geen moment in gevaar geweest.

Ondanks het koude weer was de overwinning en de sfeer in het team hartverwarmend :)

Het tweede team wat speelt in de reserve-topklasse had al eerder, tegen Prinses Irene gespeeld en mocht vandaag eindelijk aan de competitie beginnen. Door de indeling in een poule van 5 begint deze competitie vandaag pas.

Onder leiding van Linda, de coach van het 2e, heeft het 2e laten zien, zeker niet onder te doen in deze klasse.

Het goede trainen van de afgelopen weken bewees het nut. In de 1e helft werd door DAW 5x gescoord en wist Prinses Irene mede door de strakke manier van verdedigen maar 1 doelpunt te maken.

De 2e helft zouden we wat meer reageren op de tegenstander, meer acties zonder bal en in de verdediging wat meer letten op de rebound positie. Mede door het nu wel reageren op de tegenstander, ontstonden er veel kansen en wisten we in de 2e helft nog 6x te scoren. Doelpunten die ontstaan uit diverse situaties in en rond het korfgebied.

De reserves werden bedankt en mochten nog even meedoen.

Volgende week spelen beide teams thuis, dat zal overigens niet vaak voorkomen gezien de verschillende poule-indelingen. Het 2e start om 10.45 tegen de Korfrakkers en het 1e speelt om 12.30 uur tegen Klimop.

Kunt u niet wachten tot volgende week, we zien u graag bij onze bekerwedstrijd a.s. donderdag, aanvang 20.00 uur, tegen Ona/Astrantia.