Log in

  • Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Het wordt even rustig op het sportpark van DAW-Schaijk025IMG 3342

De afdeling dameskorfbal van DAW-Schaijk is begonnen aan het zaalseizoen.

De 1e trainingen zitten er alweer op en de 1e oefenwedstrijd voor het 2e staat a.s. zondag, aanvang 10.00 uur bij Altior al op het programma. Afgelopen dinsdag heeft ook de jury die speciaal hiervoor is opgeleid al geoefend met de schotklok en dat viel nog niet mee.

027IMG 3354Afgelopen vrijdag hebben de speelster, hoofdzakelijk van de C-groep een extra schottraining gehad welke geleid werd door 2 enthousiaste junioren. Leuk om te zien dat er in een uur al direct resultaten worden geboekt.
Daarna hebben de senioren en junioren lekker getraind en tegen elkaar gespeeld. Ook daar zie je groei bij de junioren.

026IMG 3352

Schotklok. Het 2e wat in het zaalseizoen ook res Topklasse speelt wordt geconfronteerd met de schotklok. Spelen met de schotklok betekent in grote lijnen dat je een aanval binnen 25 seconden moet hebben afgerond en/of je moet met de bal, bij een scorepoging, de korf hebben geraakt.  Dan een nieuwe periode van 25 seconden. Daarnaast spelen zij 25 minuten zuivere speeltijd, wat betekent dat bij iedere onderbreking van het spel de klok wordt stilgezet. Daarnaast eindigt de wedstrijd op het moment dat de speeltijd is verstreken en de klok een signaal geeft. Het fluitsignaal van de scheidsrechter is daarbij niet meer nodig. Al met al interessant genoeg om de wedstrijd van DAW 2 te bezoeken.

Senioren 1. Het 1e van DAW, wat in de veldcompetitie zeer verdienstelijk is geƫindigd op een 2e plaats, heeft ambitie genoeg maar in de zaal treffen zij sterke tegenstanders, een mooie uitdaging.

Komende week oefent het 1e en 2e bij Pr. Irene. Het 2e op dinsdag- en het 1e op donderdagavond.

Het 1e sluit de oefensessie af op zondag 18-11 met een oefenwedstrijd tegen Altior. Bij deze wedstrijd kan de jury voor een laatste keer oefenen met de schotklok, want even daarna begint het 2e al aan de competitie.