Logo

Het was druk vandaag in Schaijk

DAW-Schaijk korfbal 1 speelde vandaag de return tegen Click “15.
De vorige wedstrijd was een eenvoudige overwinning, maar vandaag waren er meer basisspeelsters bij Click “15 beschikbaar en beloofde het een stevige pot te worden. Er waren diverse factoren die vandaag ook de wedstrijd zouden kunnen beïnvloeden, zo was het G-team te gast en hadden we niet 1 pupil van de week, maar liefst 5. We hebben na het carnaval maar 1x getraind en kwam een van de dames vandaag pas terug van vakantie.

De wedstrijd begon vandaag met het oplopen van de beide teams, bij DAW-Schaijk met de 5 G-pupillen, Lara Madmoune, Lotte van Merwijk, Renske Kouwenberg, Lisa Peters, Floor Spierings, gevolgd door het nemen van een schot. Het was best spannend en erg leuk om te zien.

208IMG 3828209IMG 3831

210IMG 3832

211IMG 3834212IMG 3835

213IMG 3837

214IMG 3838

De drukte in de kleedkamer met al die dames, wilde we vandaag ook doorzetten naar de wedstrijd. Heel veel druk geven en rustig de aanvallen opbouwen. Op een klein moment in de 2e helft na, hebben de dames uitstekend en bijna continu de tegenstander onder druk gezet. Het scoren bleef echter achter en pas later in de 2e helft vielen de doelpunten aan de zijde van DAW-Schaijk.

In de 1e paar minuten waren we niet scherp genoeg en kon Click “15 2x scoren uit wegtrek acties. Hetzelfde vak scoorde binnen een paar minuten op eenzelfde manier en de stand, en dat was vandaag vaker aan de orde, was gelijk 2-2.

De scheids liet het spel veel doorgaan, maar was duidelijk bij herhaalde overtredingen. We scoorde om en om uit een vrije worp en strafworp. Over en na vielen er weer een paar mooie afstandsschoten. Het was weer gelijk, bij rust 5-5. Leuk was om te zien hoe de G-pupillen van de week met de pompons zwaaide bij elk doelpunt. Dat beloofde wat voor de 2e helft.

In de rust afspraken gemaakt en iets alerter te worden op de kansen, die werden nog teveel gemist. De druk op het spel van de tegenstander begon de in de 2e helft langzamerhand resultaat te geven, tot 10-10 liepen we nog gelijk op. Maar toen was het klaar, DAW-Schaijk scoorde 4x op rij met mooie acties en moesten nog maar 1 doelpunt toestaan. Eindstand 14-11.

DAW 2 - Swift 2
Het 2e speelde een goede pot; de eindstand is wat dat betreft erg vertekend.

Swift had duidelijk moeite met het strakke verdedigen en het 2e wist goed mee te komen in de wedstrijd. Erg vervelend was het optreden van de scheidsrechter. Het ruwe spel werd niet voldoende bestraft en als er wel werd gefloten, was dat niet consequent. Als je dan een paar keer een strafworp tegen krijgt en aan de ander kant hooguit een spelhervatting of niets, wordt het verschil in doelpunten vanzelf groter. Volgende week tegen Be Quick zien dat we nog een puntje kunnen halen. Het 2e team wil volgend jaar ook graag in de reserve Top blijven.

Pupil van de Week (DAW-Schaijk G-team)

Vandaag niet een pupil van de week, maar het hele G-team.

Ook deze dames hebben na de wedstrijd een heus interview gegeven.

Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? - Superleuk, in het begin een beetje spannend.

Wat vond je van de wedstrijd? - Zelf mogen schieten, scoren, met de flossen zwaaien.

Wat vind je het leukste aan korfbal? - Schieten, partijtje spelen, rennen, spelletjes.

Wie vind je de beste speelster? - heel ons team.

Wil je nog iets kwijt? - Ik vind het heel leuk dat jij (Dezie) zwanger bent.

2072AFD8D41 175F 41C8 9969 E0E1A5B74285

Realisatie De Graauw Webdesign - Copyright © 2000-2023 DAW Schaijk - Alle rechten voorbehouden.