006BER01411

Na de promotie naar de overgangsklasse begon DAW, dit seizoen als nieuweling in de poule, met een nieuwe trainer aan de uitdaging om minimaal te handhaven.

De doelstelling werd al snel bijgesteld en na een succesvolle voorbereiding werd gesproken over alle wedstrijden winnen!

De eerste wedstrijd van het seizoen begon met een verlies, het scoren op gras bij TOVIDO wilde m.n. in de tweede helft niet lukken. De wedstrijd tegen SVOC, de beste in deze poule verliep echter succesvol en DAW begon erin te geloven dat er mogelijkheden waren om hoog te eindigen. Wederom op gras werd er onverdiend verloren van Flamingo’s en wisten we dat binnenkort Dezie wegens zwangerschap zou moeten stoppen.

Ondanks het doorschuiven van twee junioren speelsters wist DAW goed bij de les te blijven en heeft sindsdien niet meer verloren. Met nog 3 wedstrijden (finales) te gaan werd duidelijk dat het kampioenschap binnengehaald kon worden.

De eerste wedstrijd tegen SVOC begon dramatisch en met een 4-9 achterstand in de rust leek het kampioenschap verloren. Echter na rust kwamen de dames van DAW terug en lieten SVOC gedesillusioneerd achter met een 10-9 overwinning. Het onderlinge resultaat met SVOC was nu in ons voordeel, dus gelijk blijven in punten was voldoende. Echter DAW wilde meer.

De wedstrijd tegen flamingo’s, waar we eerder van hadden verloren, werd zoals al vaker in de tweede helft beslist. Het harde trainen lijkt zijn vruchten af te werpen en het kampioenschap was binnen.

001BER01385003BER01404

De wedstrijd vandaag tegen BMC was in principe een formaliteit. DAW Schaijk wilde overtuigend kampioen worden. Niet alleen in onderling resultaat, maar ook in punten. Afgelopen donderdag is daarvoor buiten extra op gras getraind. Voor rust werd een paar keer uitgelopen in doelpunten, maar echt afstand nemen, wilde nog niet lukken. Bij een ruststand van 5-7 werd afgesproken er na rust nog een schepje bovenop te doen en tegenstander vast te zetten. In tegenstelling tot de zaal waar BMC nog wist gelijk te komen, was het deze keer DAW die uitliep en aan BMC weinig of geen kansen meer weggaf. Bij een eindstand van 8-11, was het kampioenschap, ook op punten, binnen. Wederom was de goede conditie en de samenwerking in het team de doorslaggevende factor. Dit seizoen is er 149 gescoord, veelal door alle speelsters en is er relatief veel minder doorgelaten (95). Cijfers waar je in de hoofdklasse niet voor hoeft te schamen.

002BER01400

En volgend jaar met Anita als teambegeleidster

004BER01406Evenals het kampioensfeest twee weken geleden, is er vandaag weer op unieke wijze het kampioenschap gevierd. Samen met de partners, vriendjes maar ook de ouders hebben we tijdens een geweldige BBQ feest gevierd. Naast hard trainen en soms afzien in wedstrijden heeft het plezier zeker niet ontbroken.

De basis van plezier en gaan voor het hoogst haalbare is ook volgend jaar in de hoofdklasse het motto. Voor nu lekker even op vakantie.

Tot slot willen we alle supporters bedanken voor een geweldig seizoen!!!!