Logo

DAW SCHAIJK Korfbal 1 laat zien over veerkracht te beschikken!

Donderdagavond speelde DAW, dit jaar gepromoveerd naar de hoofdklasse, de return tegen Heumen.

In de 1e drie wedstrijden van dit seizoen moesten de dames nog erg wennen aan het hogere tempo en het meer fysieke spel. Zo werd de 1e wedstrijd tegen Heumen kansloos verloren. Echter kijkende naar de tweede helft van die wedstrijd, die winnend werd afgesloten, wisten we dat er kansen waren.

In de praatsessie van afgelopen week hebben we met name gepraat over ons zelfvertrouwen, de mogelijke twijfel bij het verdedigen en het initiatief durven te nemen.

Ondanks de natte, het regende pijpestelen, omstandigheden en een strak windje start DAW uitstekend. Ondanks de hoge baldruk en vaak op het lichaam spelen van Heumen, lieten wij ons niet intimideren. We wisten met twee rake schoten de wedstrijd te openen met 2-0. Heumen komt snel terug naar 2-2 en zo ging het eigenlijk de gehele wedstrijd door. Wij komen voor -we houden het initiatief- en Heumen maakt weer gelijk. Vlak voor rust lopen we 2 doelpunten uit, maar even niet op letten en Heumen maakt weer gelijk. Ruststand 6-6.

In de rust gesproken over het reageren op de tegenstander en meer geduld op te brengen in de aanval. Mede door een tactische wissel, wisten we een belangrijke dame uit te schakelen en liepen we ondanks het missen van een strafworp weer uit. Heumen komt nog twee keer terug op gelijke stand, maar bij 8-8 was de koek voor hen op. Mede door slim te blijven kijken maken we 3 doelpunten achter elkaar en was de dik verdiende overwinning een feit. Heumen die nog ongeslagen bovenaan stond, liet de 2 wedstrijdpunten bij DAW achter.

Winnen met 11-8 van de koploper geeft een boost aan het zelfvertrouwen en durven we weer lekker te ballen. Samen staan we sterk.

Voor DAW scoorde als vanouds bijna alle dames. Anke 3x, Demy 2x en de rest elk 1x.

Extra compliment voor Dezie die na haar zwangerschap haar plaats in het 1e weer kon innemen, mede door de blessure van Dide, die nog wel even kan duren.

34A.s. zondag gaan we naar Klick. Zij hebben nog geen punten kunnen halen.

En tot slot een extra chapeau voor het publiek. Ondanks de stromende regen, de extra steun in de rug.

Realisatie De Graauw Webdesign - Copyright © 2000-2023 DAW Schaijk - Alle rechten voorbehouden.