Greenshot 2019 10 01 16.13.04DAW Schaijk korfbal-voetbal en teamtv

DAW beschikt sinds kort over video opnameapparatuur (mast) waar wedstrijden mee kunnen worden opgenomen.

Naast deze prachtige camera hebben we ook een abonnement bij teamtv voor het kunnen uploaden van de video om deze te kunnen delen met speelsters, trainers en begeleiders. Daarnaast is het ook mogelijk om met andere verenigingen, die ook lid zijn van teamtv, videos van wedstrijden uit te wisselen.

Na het maken van de video, vrij eenvoudig te bedienen, kunnen we de video bij teamtv aanbieden, waarna we thuis een analyse kunnen maken van een aantal voorgeprogrammeerde items, maar kunnen we ook zelf, tot in het kleinste detail analyses genereren. Verder kunnen we ook met deze data rapporten maken over doelkansen, doelpunten etc.

Tot slot is het zelfs mogelijk om live, tegelijk met het opnemen van de video een aantal acties te "taggen" zodat we deze later per item weer kunnen delen.

Het gebruik van video is onmisbaar voor kwaliteitsverbetering en is zelf prima te gebruiken bij opleidingen en trainingen van jeugd.

Gisterenavond zijn de 1e vrijwilligers middels een PowerPoint presentatie en live beelden geïnformeerd.

Nu moeten we het ook gaan inzetten, zowel bij voetbal als korfbal. Er komt een online agenda voor de inzet van de apparatuur en we hebben zelfs al een paar vrijwilligers die de opnames, bij thuiswedstrijden, willen verzorgen.

Toch willen we ook graag de teams zelf erbij betrekken bij het zgn. “taggen” van de video's. Niet alleen leuk, maar ook inspannend en zelfs heel leerzaam m.b.t. het kijken naar het korfbal.

Graag roepen we je op om mee te doen met dit geweldige project waar in Sen 1 en -2 en A1- en B1 jeugd gebruik van gaan maken. Dus alle speelsters en/of ouders etc. kunnen helpen om bij elkaar mee te helpen met het maken en "taggen" van de videos.