• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

1e bijeenkomst PPP KT2 Schayk47

KT2 korfbal trainerscursus.

Afgelopen maandag is de 2e KT2 cursus binnen DAW-Korfbal (korfbaltrainers cursus) van start gegaan.

Onder de bezielende leiding van Henk Deegens en Johnny Vervoort en verschillende praktijkbegeleiders (trainer en speelster van DAW-korfbal 1) worden er weer 6 potentiele (jeugd)trainers opgeleid in de beginselen van het trainen geven.
Op deze cursus is ook een kandidaat van SCMH aangeschoven.

In de cursus worden de 4 basisprincipes per avond behandeld en gaan de aspirant trainers volop aan de slag in de praktijk.
Zo leren zij veel over hoe geef je trainen, wat is de structuur en hoe leren we de jeugd zelf te laten ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Aan het begin van de cursus worden de eigen trainingen gefilmd. Daar wordt bekeken wat gaat goed en wat kan beter en tijdens de cursus worden de trainingen bezocht door de praktijkbegeleiders en worden de 4- items besproken en middels een kijkwijzer genoteerd. Aan het eind van de cursus wordt nogmaals gefilmd en kunnen we zien hoe de aspirant trainer is gegroeid.

Naast het aanleren van de didactische vaardigheden wordt ook veel gesproken en geoefend op techniek en meer en meer gaan trainen in beweging en met weerstand.

Het is ontzetten leuk om te zien hoe op de 1e avond de beide docenten al heel wat leerpunten los maken bij de cursisten.

4849

Alle cursisten krijgen ook nog een exemplaar van het boek Korfbal spelen is korfbal leren.

50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Wij wensen alle cursisten veel succes en op naar de examen foto.