Het weekeinde van de 1e week van december is voor veel teams van DAW-Korfbal uitstekend begonnen.

Nieuwe welpenteams

Bij DAW Schaijk zijn dit najaar zoveel nieuwe meiden gestart, dat we in de zaal met 3 Welpenteams gestart zijn. welpen in actie 1

Afgelopen zaterdag 30-11 waren de 1e wedstrijden van deze meiden.

’s Morgens beet welpen 1 de spits af met een uitwedstrijd bij Spes in Milsbeek.

Er werd met 6-6 gelijk gespeeld, waarbij Pepper zelfs al 3x wist te scoren in de eerste officiele wedstrijd die ze speelde. De strafworpen na afloop werd door DAW Schaijk welpen 1 met 3-6 gewonnen. Al een knappe prestatie voor deze meiden; Pepper – Vieve – Saar – Guusje – Ilvy en Flore.

s Middags stond de wedstrijd DAW Schaijk welpen 2 tegen DAW Schaijk welpen 3 op het programma. Deze 2 Schaijkseteams zijn in dezelfde poule ingedeeld.

In een hele spannende wedstrijd werd het in de laatste minuten nog 4-4. Bij welpen 2 werden alle 4 de doelpunten gescoord door Bo. Ook een superprestatie in haar 1e wedstrijd.

De strafworpen na afloop werden gewonnen door welpen 2 met 5-3.

Knap gedaan van zowel de meiden van welpen 2 ; Isabelle – Lana – Saar – Bo – Tess en Malou en natuurlijk ook van welpen 3 ; Ziva – Romee – Joosje – Janske met gastspeelsters Lise en Guusje.

De vele ouders en grootouders die kwamen kijken hebben genoten van het korfbalspel van deze jongste meiden.

Zie onder de foto’s

B1 verslaat geduchte tegenstander Peelkorf en wint 1wedstrijd in hoofdklasse!

Vandaag spelen we tegen de B1 van de Peelkorf in Venray om 10.15 uur.

We hebben er zin in en beginnen, na het nipte verlies van vorige week, vol vertrouwen aan de wedstrijd. We hebben veel geleerd van vorige week en gaan proberen minder onnodige overtredingen te maken en snel te wisselen van vak.

We komen toch weer snel met 1-0 achter door een overtreding onder de korf. Gelukkig scoren we daarna meteen uit een strafworp. We krijgen veel schotkansen die allemaal op de paal vallen of er net uit draaien. Onze verdediging zit er echt bovenop en de Peelkort krijgt heel weinig schotkansen. We zijn beter, maar toch komt de Peelkorf 2-1 voor. We scoren nog voor de rust de 2-2.

Na de rust, waarin we hebben besproken dat we de tweede helft altijd beter zijn en dat we vertrouwen moeten houden dat onze schoten er echt wel in gaan vallen. We gaan we iets rustiger schieten en spelen (tenminste dat proberen we…).

We komen nog 3-2 achter en maken door een mooi afstandsschot meteen 3-3. Daarna gaan er 3 kansen achter elkaar in en staan we 3-6 voor. Dit houden we een tijdje zo maar Peelkorf zet er nog een paar lange dames in en komt toch nog terug tot 5-6. Maar wij maken snel de 5-7 en kunnen dus echt gaan winnen. We krijgen in de slotfase nog best wel wat kansen. 14

We nemen nog een time-out om even rustig te worden en moeten daarna nog een paar minuten balbezit houden. Dan volgt het fluitsignaal, we hebben onze eerste wedstrijd in de hoofdklasse GEWONNEN!

Echt heel knap, we zijn super blij en hebben alweer zin in de volgende wedstrijd. Voor DAW Scoorden: Guusje, Veerle, Fem, Vera, Iris, Britt Roesink en Britt van Ras.

9

A1 speelde eveneens tegen Peelkorf en won overtuigend

15De A1 ging vol zelfvertrouwen van start tegen Peelkorf. De afgelopen weken was er hard getraind op het afmaken van de kansen en stevig verdedigen. Het sportieve fysieke duel zeker niet uit de weg gaan en durven druk te geven en waar mogelijk voor te verdedigen.

De meiden van A1 starten als de wervelwind en stonden binnen 2 minuten met 0-3 voor. Peelkorf kreeg weinig kansen en wist DAW-Schaijk Korfbal uit te lopen naar 0-5. Pas vlak voor rust kreeg Peelkorf twee strafworpen en wisten deze goed te benutten. Stand kwam op 2-5.

Direct na rust scoorde Britt haar 2e afstandsschot en werd de extra arbeid op de vrijdagavond tijdens de extra training beloond.

Mede door wat beslissingen die tegen ons uitvielen waren we even de weg kwijt en wist Peelkorf terug te komen tot 6-7. Na een time out stonden de meiden van A1 er weer en scoorde nog 2 punten.

Eindstand, meer dan verdiend, 6-9.

Voor DAW scoorden: Lynn 3x, Britt en Bo 2x, Daniek en Meike 1x.

Senioren 2 laat Spes zien dat de reserves van DAW-Korfbal, veerkracht bezit!

Tot 4 minuten voor het einde 2e helft, (25 minuten zuiverespeeltijd), ging de (fysieke) strijd gelijk op.

DAW-senioren 2 gaat steeds beter spelen en scoren. We krijgen minder doelpunten tegen uit onverwachte situaties en maakt minder overtredingen met strafworpen als gevolg. Deze wedstrijd 2- tegen en 3 strafworpen voor. Met 8 doelpunten van 18 op afstand zijn we op de goede weg. Ook het uitspelen van de kleine kansen werd goed uitgespeeld. Met een ruststand van 10-11 leek Spes een overwicht te hebben, maar niets was minder waar. We bespraken de verdedigende tactiek, het snijden over het blok en het afhouden bij de overname werd goed besproken. De uitstekend fluitende scheidsrechter floot dan ook goed voor het snijden, maar helaas werd het blokken niet altijd goed gezien. Door eerder te reageren op de situatie kregen we in de 2e helft steeds meer overwicht.

Met nog 12 minuten te spelen werd de voortdurende druk in de verdediging beloond en wist DAW bij een stand van 15-15 uit lopen naar 18-16 winst.

Een spannende en enerverende wedstrijd waar Danielle als interim coach de winst mocht meenemen.

Voor DAW scoorden: Tessa 5x, Nicole 4x, Laura en Eefke 3x, Amber. Isa, Pleun 1x.

DAW-sen 1 doet wat het moet doen winnen!

16De 2e wedstrijd tegen DSV, een min of meer bekende tegenstander met nieuwe trainer en nieuwe speelsters. Juist de ploegen die wellicht onderaan gaan meedraaien mogen geen roet in het eten gooien. Waar mogelijk koplopers al punten hadden laten liggen, moesten wij gaan voor de winst.

Na een 1e tegendoelpunt, even te veel kijken in het voorveld, pakt DAW het initiatief en voert de druk op DSV op. We lopen uit naar 4-1.  Met 6- van de 8 doelpunten op afstand komt de trainingsarbeid eruit. Vrijdagavond werd al flink gescoord met hoge percentages en dat zien we vandaag zeker terug.
In de rust wordt nog even flink van gedachten gewisseld, het team moet zelf de oplossingen zoeken, en afspraken gemaakt. Na rust scoort DSV nog 3x en DAW zet daar 9 doelpunten tegenover.

Eindstand 17-6.

Volgende week is Klimroos aan de beurt, dat is in ieder geval een sleutelwedstrijd, bij winst doen we goede zaken. Klimroos is een lastige tegenstander waar we in het veld maar zeer nipt van konden winnen. We zijn dan nog niet compleet (blessures), maar we gaan er tegenaan.

Voor DAW scoorden: Demy 6x (techniek verbeteren levert dus toch op), Renske 3x, Carlijn, Dezie en Liza 2x en Auke en Dide1x. En ja hoor Auke speelde de dag voor haar verjaardag een lekker potje mee en speelde de gehele wedstrijd, mooi toch?

Na de wedstrijd werd onze aanvoerster nog even in het zonnetje gezet, 10 jaar speelster van het 1e. Proficiat.