• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Het scoren zat er bij DAW-korfbal 1 vandaag niet in.

Klimroos/VVO – DAW

Na een zeer energiek begin van Klimroos/VVO keken we na 10 minuten tegen een achterstand aan van 2-0.

Ondanks de afspraken hadden we moeite met het verdedigen en wisten we in de aanval te weinig kansen te creëren. Liza scoorde op afstand de aansluittreffer, waarna meteen de 3-1 van Klimroos/VVO kwam. Vlak voor rust ging het beter en kunnen we de kleedkamer in met 3-3. Zoals verwacht overheerste aan beide kanten het verdedigen. Stevige rebound duels en veel kruisen, maakte het er niet mooier op.

In de 2e helft pakt DAW het initiatief, de duels werden meer en meer gewonnen en komen we voor op 3-5. Doordat we toch weer wat inzakten in de verdediging en/of we geen goed antwoord hadden op het kruisen, komt Klimroos/VVO terug en pakt gelijk de voorsprong.

Weliswaar hielen we elkaar goed in evenwicht, helaas bleef het scoren uit en verloren we de wedstrijd. Een gelijkspel was minimaal verdiend.

Volgende week spelen we tegen de koploper Odisco, die vandaag knap won van MKV.

ODC 2 – DAW 2

Vandaag stond een verre uitwedstrijd naar Asten tegen ODC 2 op het programma. ODC is dit jaar nieuw in de reserve topklasse en staan in de buitencompetitie op de eerste plaats. Ook in de binnen competitie draaien ze bovenin mee. Het tweede was weer compleet en er werd vol goede moed begonnen aan de wedstrijd. Zo gaven we meteen vol druk op de tegenstander. ODC deed dit ook en daardoor ontstond vanaf het begin een spannende wedstrijd. Geen enkele ploeg kreeg de kans om uit te lopen en het ging gelijk op. De ruststand was dan ook 5-5.

Na de rust ging de strijd verder en de baldruk was hoog. DAW kwam net voor tijd nog 10-11 voor, maar ook ODC scoorde nog. Uiteindelijk was de eindstand op het bord 11-11, waarmee we een zwaarbevochten punt binnen hebben gesleept. We kunnen tevreden terugkijken op deze uitslag en we staan nu op een tweede plaats in de reserve topklasse poule. Volgende week wacht Rosolo, de nummer 1, op ons. DAW speelt dan om 10.25 uur thuis in sporthal de Eeght. Dit belooft wederom een spannende wedstrijd te worden!

DAW A1 – SPES A1

Net als vorige week start de A1 heel goed en staat binnen 10 minuten een 3-0 voorspong op het scorebord. Afgelopen vrijdag hebben we met name getraind op de “trucjes” van Spes en wisten we de diverse situaties goed op te vangen. Toch wist Spes vanuit snijsituaties en een vrije worp weer gelijk te komen en gaan we met 4-4 de rust in.

In de rust nog eens goed alle afspraken nagelopen en de overtuiging opgepakt dat we kunnen en moeten winnen. Na de 5-5 scoren wij een verdiende strafworp en even later met een mooie wegtrekbal 7-5. Spes maakt nog 1 doelpunt en even later sluiten wij de wedstrijd af met een verdiende overwinning 8-6.

Een enerverende wedstrijd, waarbij ook de conditie een rol speelde. De coach vertelde dan ook na de wedstrijd de dames komende week eens goed aan de gang te zetten.

Volgende week wacht DAW A1 een zeer geduchte en goede tegenstander, uit naar Altior. Publiek is altijd welkom!