• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

In weer en wind, DAW 1 Korfbal wint!

Senioren 1
Ondanks alle weersvoorspellingen besluit DAW toch de reis naar Diessen te ondernemen om daar de return tegen DSV te spelen. Vanuit de videoanalyse hadden we gezien dat DSV zich goed aan het ontwikkelen is en zeker niet onderschat mag worden.

2Voorafgaande aan de wedstrijd werd de trainer en zijn echtgenote verrast met een speciale ontvangst in de kleedkamer. Nadat vrijdag met het bestuur de verlenging voor het 3e jaar een feit was, verraste het team Bert en Tineke. Dit deden zij met een leuke toespraak en werd er alvast een voorschot genomen op de komende verhuizing. Een mooi pakket met een hele hoop lekkernijen werd namens het team aangeboden. Samen hebben we het vertrouwen voor het komende seizoen uitgesproken. “Het is een eer om trainer te zijn bij zo’n club”.

Reserve en toch vrolijkOp de foto "3 vrolijke reserves wissels"

De wedstrijd werd voortvarend begonnen en met veel druk op de verdediging, was het al snel 0-3. Voor rust wist DAW met mooie combinaties vele kansen te creëren en ook te verzilveren. Met een ruststand van 3-8 leek er geen vuiltje aan de lucht.

Na rust trok met name de scheidsrechter alle aandacht, met onverklaarbare beslissingen aan beide kanten leek het meer op een loterij. DSV trok daarbij aan het langste eind en DAW kwam moeilijker tot scoren.

Met een eindstand van 8-12 kunnen we uiteindelijk tevreden zijn. De wedstrijd die heel sportief was, had zeker in de tweede helft leuker kunnen zijn.

Voor DAW scoorde: Maud 4x, Renske: met korte sokjes 3x, Liza 2x en Carlijn, Anke en Auke 1x.3

Na afloop van de wedstrijd hebben we met wind mee, richting Schaijk, nog een leuk teamuitje gehad.

Het was een stormachtige dag.

Senioren 2
Helaas, heeft het 2e bij Spes niet de punten kunnen binnenhalen. Met 15-12 was Spes de sterkste. Bijna de gehele wedstrijd heeft DAW 2 het initiatief gehad en vlak voor het einde stonden zij nog met 9-12 voor. Het missen van een strafworp en wat afgekeurde doelpunten wegens verdedigen. Vervolgens scoorde Spes wel en zorgde voor de eindstand.

A1 junioren
Op zaterdag speelde de A1 tegen Peelkorf. Waar we de vorige keer de tegenstander verraste met een aantal snelle goals, was het deze keer keihard werken. We wisten we de 1-1 duels niet altijd te winnen. Doordat de A1 ook tactisch gegroeid is, kregen we wel steeds meer vat op het ontregelen van de Peelkorf. Na een gelijk opgaande strijd, trekken we de wedstrijd naar ons toe en lopen uit naar een 9-6 voorspong.

De goed fluitende scheidsrechter was nog wat minder attent op het uit de handen slaan van de bal, waardoor we een paar keer balverlies leiden. Hieruit kon de Peelkorf terugkomen naar 9-8. Tegen het einde van de wedstrijd loopt ook Demi een vervelende knieblessure op, maar gelukkig blijft de ploeg bij de les en winnen we verdiend deze pot.