• Gepubliceerd in Korfbalnieuws
De afgelopen weken hebben de leidingbijeenkomsten weer plaatsgevonden. Deze keer hebben we het in twee groepen opgesplitst. Op zaterdag 9 april is de leiding van A t/m D-teams bij elkaar gekomen. Hoofdtrainer Tom Schuitema heeft de groep voorzien van een clinic. Tijdens de bijeenkomst heeft Tom de thema's 'spelplezier' en 'motivatie' met de leiding besproken. Leiding merkt op dat dit door de corona belangrijke thema's zijn om nu extra aandacht aan te besteden. Het tweede gedeelte van de bijeenkomst heeft de leiding op het veld doorgebracht. Tom heeft de leiding meegenomen in zijn manier van training geven en op deze manier de leiding input gegeven voor hun eigen trainingen.
 
Op woensdag 13 april zijn Dolf Nijbroek en Fedde Boersma vanuit de KNKV naar DAW Schaijk gekomen om de leiding van de E en F-teams een clinic te geven. Bij de clinic voor de leiding van de F stond de overgang van kangoeroes naar F centraal. Hoe kunnen we als leiding de kinderen ondersteunen en begeleiden in deze, voor hen, grote stap richting het korfbalspel? Op een speelse manier worden de kinderen gestimuleerd en gemotiveerd tot korfbalspel. Tijdens de clinic voor de E is er aandacht besteed aan korfbalspel en oefenvormen waarin de korfbalacties (schieten om te scoren, voorkomen van schieten etc.) terugkomen. Dolf en Fedde hebben de leiding meegenomen in het aanbieden van spelvormen waarbij de kinderen zoveel mogelijk in partij vormen leren. 
 
Tot slot hebben we alle leiding in het zonnetje gezet door ze te trakteren op een lekkere DAW-tompouce. De corona periode heeft veel van onze leiding aan flexibiliteit en inzet gevraagd. We willen hiervoor alle leiding bedanken!!! Ze staan toch weer iedere week voor alle jeugdleden klaar.
 
Bedankt Tom, Dolf en Fedde voor jullie tijd en inzet! 
 
Jeugdcommissie korfbal DAW Schaijk

IMG 3674

IMG 3680

IMG 3680

IMG 3680

IMG 3680

IMG 3680

IMG 3680

IMG 3680

Tagged under Jeugd