• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Dit seizoen zijn er een paar wijzigingen gekomen in de selectie van DAW 1. Zo hebben Liza de Groot en Femke van de Wijst besloten om lager te gaan spelen. Hiervoor hebben zij plek gemaakt voor Fem Vos die vanuit de jeugd overkomt. De voorbereiding naar aanloop van de competitie ging moeizaam. Door enkele wijzigingen binnen de vakken door te voeren, moesten de dames vooral weer even aan elkaar wennen. Er zijn twee toernooien gespeeld waarin het ‘simpel spelen’ centraal stond.

De eerste competitiewedstrijd was meteen een hele belangrijke. ODIO is het afgelopen seizoen gepromoveerd naar de hoofdklasse. Dit betekende voor ons dat we meteen op scherp moeten staan en geen punten moeten laten liggen. De focus lag op het simpel spelen en kijken naar elkaar, daarnaast was het de taak om in de verdediging goed te focussen. Al na de eerste aanval kwam ODIO op een voorsprong. DAW was erg zoekende naar de juiste kansen in de aanval. Er werd lang aangevallen, maar dit resulteerde nog niet in een doelpunt. De eerste helft was vooral aanpoten voor DAW, want ODIO was feller en haalde ons uit het spel. Na ongeveer 20 minuten wisten wij de stand naar 1-2 te brengen. ODIO had hier meteen een antwoord op en scoorde de gelijkmaker. Dit was ook meteen de ruststand voor de eerste helft.

De dames van DAW moesten in de tweede helft echt aan de bak gaan. Zo was het belangrijk dat de passing beter moest en er geen onnodige fouten meer gemaakt werden. Het simpel spelen kwam ook bij deze wedstrijd terug. Er werd goed gezocht naar kansen, maar deze werden niet genomen of benut. Na de rust kwam de wedstrijd pas echt op gang. Binnen 5 minuten was de stand omgedraaid naar een 2-5 in het voordeel van DAW. Door deze voorsprong kwam er iets meer lucht voor de dames en gingen zij vrijer spelen. ODIO scoorde nog wel aansluitingstreffers, maar uiteindelijk was het DAW dat aan het langste eind trok. De score werd uiteindelijk 7-10 in het voordeel van DAW.

Na een welverdiende overwinning, vooral gezien de tweede helft, keert DAW terug naar Schaijk met twee punten op zak. Aanstaande zondag spelen wij thuis tegen MKV om 13:00.