• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

DAW speelde zondag 18 september de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen MKV uit Milheeze. Bo was niet aanwezig en dat zorgde voor een wijziging in de basis. In het begin van de wedstrijd was het vooral voor DAW zoeken naar de juiste kansen. In de verdediging stond het nog niet meer goed en dat zorgde ook meteen voor een tegen doelpunt. DAW herpakte zich goed en Renske scoorde een mooi afstandsschot. We werkten hard voor elkaar en dit resulteerde in een 4-2 voorsprong in het voordeel van DAW. Het spel viel aan de kant van DAW stil en hier profiteerde MKV van. Zij kwamen terug in de wedstrijd en namen de voorsprong over 4-6. Vlak voor rust wist Annerieke een mooi schot achter de korf te scoren. Ruststand: 5-6

In de rust was het belangrijk om de goede, juiste kansen te pakken en individuele spelers uit te gaan spelen. Ook was het belangrijk om de focus te houden en fel te blijven, want het is nog niet klaar. Toch bleef DAW moeite houden met het snijden op het blok. De score liep verder uit voor MKV die, met nog een kwartier spelen, op een voorsprong van 9-12 stonden. DAW bleef werken voor elkaar en ging zoeken naar de beste kansen. Met nog 3 minuten te spelen, wist Dide de gelijkmaker te scoren. Dit was ook meteen de eindstand: 12-12.

Het was een zwaarbevochten punt dat DAW uiteindelijk uit het vuur wist te slepen. Volgende week speelt DAW om 12:30 tegen Prinses Irene, waar al het publiek zeker welkom is.