• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Afgelopen donderdag heeft DAW de eerste ronde in de beker gespeeld. Deze wedstrijd was tegen de Nederlandse kampioen Rosolo uit Reusel. De wedstrijd liep in het begin gelijk op, maar uiteindelijk liet Rosolo haar klasse zien. De wedstrijd eindigde in een nederlaag voor DAW. Op zondag 2 oktober speelt DAW nog een uitwedstrijd tegen Stormvogels uit Luyksgestel. DAW heeft hard gewerkt aan het aanvalsspel en ging met volle moed de wedstrijd in. De wedstrijd was vrij eentonig waarbij weinig werd gescoord.

Stormvogels nam vrij snel een voorsprong van 3-0. Het verdedigingsvak stond lang te verdedigen waarbij goed gecommuniceerd werd. De aanval had moeite met scoren door het strakke verdedigen van Stormvogels. Annerieke en Renske wisten voor rust te scoren wat de score bracht op 5-2. In de rust werd besproken dat we collectief moesten samenwerken. De kansen waren er, maar het scoren niet. Na de rust werd helaas niet gedaan wat was besproken. Stormvogels wist hierdoor verder uit te lopen en DAW kon niet aansluiten. De wedstrijd eindigde in 11-4 in het voordeel van Stormvogels. Volgende week spelen we thuis om 13:00u tegen Oranje-wit. Alle support is welkom!

Opstelling: Renske (2), Annerieke (1), Auke (1), Tara, Fem, Bo, Dide, Demy. Carlijn en Lynn begonnen als reserve.