• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Deze zondag was het de laatste speelronde van de veldcompetitie. Dit werd afgesloten met de return tegen ODIO. In de uitwedstrijd wist DAW de winst moeizaam binnen te slepen, dus ze waren gewaarschuwd vandaag.

Vanuit DAW begonnen we scherp en er kwamen al veel kansen voor de meiden. Helaas werden deze niet benut en bleef de score na 10 minuten spelen nog altijd op 0-0 staan. ODIO brak de score open en was van achter de korf twee keer trefzeker. Het lukt DAW met moeite om het gat te vinden. Het was Lynn die op afstand meteen na de wissel scoorde. Dichterbij komen lukte in de eerste helft niet, want het verschil bleef steeds twee doelpunten. De ruststand: 4-6.

De felheid, pit en de strijd lustigheid was niet terug te zien in het veld. Het lukte aanvallend om genoeg kansen creëren, het was na de rust zaak om snel de aansluiting te vinden. Verdedigend alert blijven op de afstand schoten en blijven werken voor elkaar. Dit waren de doelen voor de tweede helft.

Na de rust was het Tara die de aansluitingstreffer scoorde. ODIO wist hierop te reageren en scoorde ook. De meiden waren opzoek naar goede kansen en was vooral rustig aan de bal. De bal vloog twee keer in het doel en het stond gelijk 7-7. Door een paar kleine foutjes in de verdediging, wist ODIO opnieuw de voorsprong te pakken. DAW had niet meer de kracht om nog een keer terug in de wedstrijd te komen. ODIO liep verder uit en stond met nog 10 minuten te spelen op een voorsprong van 9-12.

De laatste paar minuten werden er meer risico’s genomen om snel de bal te onderscheppen. Helaas liep dit verkeerd uit en eindigde de wedstrijd in 10-14.

De veldcompetitie is voor nu even ‘afgesloten’ en er wordt nu vooruit gekeken naar de zaalcompetitie. In de zaal speelt DAW korfbal 1 een klasse lager dan op het veld. De komende weken wordt er al in de zaal getraind en voorbereid op de zaal. Hopelijk is Auke de Vent dan weer wedstrijd fit. De eerstvolgende wedstrijd voor DAW is op zondag 20 november.