• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

DAW korfbal 1 doet in de binnen competitie tot nu toe goede zaken. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen. Zondag 4 december stond BMC uit Berlicum op het programma. Een fysiek sterke tegenstander, die niet zomaar gewonnen geeft.

Het was Fem die voor DAW vrij snel de score wist te openen. Na een mooie, lange aanval was zij diegene die het doel wist te vinden. BMC kreeg de aanval daarna een strafworp en deze werd meteen benut: 1-1. Demy en Carlijn zorgden voor de voorsprong aan de kant van DAW. Er werd aanvallend gezocht naar de goede kansen en de meiden wisten zichzelf ook te belonen. De ruststand na de eerste helft was 6-3 in het voordeel van DAW.

Renske opende meteen weer de score met een afstandsschot. Het lukte BMC niet om te scoren, want verdedigend waren de zaken op orde. De voorsprong werd uitgebreid naar 9-3. Vanaf dit moment werden er meer fouten gemaakt, verkeerde ballen gegooid en niet consequent verdedigd. Dit zorgde ervoor dat BMC kansen kreeg en deze ook benutte. Ze kwamen terug tot 9-6. DAW wist zich redelijk te herpakken en bleef ook scoren. Lynn en Annerieke wisten vanaf afstand raak te schieten en brachten de score zo op 11-6. Met nog een paar minuten te spelen, was de wedstrijd al gespeeld. Vera Lamers heeft haar officiĆ«le debuut in senioren 1 gemaakt. Ze viel 10 minuten voor het einde van de wedstrijd in en liet zien aardig mee te kunnen draaien.

De gehele wedstrijd bleven beide teams aan elkaar gewaagd. Doordat DAW de gehele wedstrijd een ruime voorsprong had, werd het qua uitslag niet spannend. Eindstand: 14-9. DAW blijft 1e staan met de volle 6 punten. Aankomende zondag 11 december speelt DAW korfbal 1 nog een thuiswedstrijd tegen Oxalis. Oxalis staat op de 5e plaats met 3 punten.