• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Op zondag 11 december speelde DAW Korfbal 1 opnieuw een thuiswedstrijd, alleen was het deze keer niet in Schaijk. De wedstrijd werd in de nieuwe gymzaal in Zeeland gespeeld. Oxalis is de tegenstander, een pittige ploeg die je niet zomaar kan onderschatten.

De wedstrijd begon flitsend aan beide kanten. Renske maakte als eerste het doelpunt, waarop Oxalis meteen antwoord gaf. Na vijf minuten spelen waren er in totaal 5 kansen gecreëerd en deze werden allen benut. Het scoringspercentage voor beide ploegen was 100% en dat resulteerde in een 3-2 voorsprong voor DAW. Hierna verliep de eerste helft iets wat stroever. Aan de kant van DAW werd nog gescoord en de voorsprong werd 5-2. Er werd tien minuten niet meer gescoord, hierna was het Oxalis dat terug in de wedstrijd kwam. Zij brachten de stand terug naar een gelijkspel 6-6. Het was Annerieke die nog net voor rust een gat wist te vergroten om zo met 8-6 de rust in te gaan.

DAW heeft moeite met het aanvalsspel van Oxalis. Belangrijk dat er duidelijk gecommuniceerd moet worden zowel aanvallend als verdedigend. Het eerste doelpunt na de rust is belangrijk, om de voorsprong uit te breiden naar 3 doelpunten verschil. Het lukte Demy om na rust te scoren. Dit gat was van korte duur en Oxalis liet opnieuw veerkracht zien door zichzelf terug in de wedstrijd te knokken. Er werden verre afstandsschoten gescoord, wat uiteindelijk resulteerde in een gelijke stand 10-10. DAW zocht goed naar de juiste kansen en bleef lang aanvallen. Het was Renske die twee keer achter elkaar scoorde en DAW de voorsprong bezorgde. Met nog 8 minuten spelen was de wedstrijd gespeeld. Er werd niet meer gescoord en de wedstrijd eindigde met een 13-11 winst voor daw.

Een zwaar bevochten overwinning, waarin de meiden van DAW als één team voor elkaar werkten. Aankomende zondag wordt de laatste zaalwedstrijd voor kerst & nieuw gespeeld. DAW speelt tegen Eurogirls/Rietvogels om 16:10u in Riethoven. Onze oude coach Bert Weeren is coach bij deze club, dus dit wordt een leuk weerzien.