• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Op zondag 18 december werd de laatste wedstrijd in 2022 gespeeld en op zondag 15 januari werd de competitie weer hervat. De afgelopen weken is er goed getraind en werd er voorbereid op zondag; de gedeelde nummer 1 MKV komt op bezoek. In punten staan DAW en MKV gelijk. Een belangrijke pot, want de winnaar pakt de koppositie.

De wedstrijd startte vanuit beide kanten gespannen. Annerieke was degene die na 1 minuut spelen de score opende. Er werd gehaast gespeeld, waardoor er ook veel druk op de verdediging kwam te staan. Na 10 minuten was het opnieuw Annerieke die wist te scoren en zorgde voor een 2-0 voorsprong. Zowel DAW als MKV wisten te scoren. MKV wist goede kansen te creëren, maar wist deze niet allemaal te benutten. DAW bleef zoeken naar de goede kans en wist die uiteindelijk bij Fem te vinden. De score was met nog 10 minuten te spelen 4-2. Vlak voor rust wist MKV te scoren. Ruststand: 4-3 in het voordeel van DAW.

In de rust kwamen er twee onderdelen naar voren: druk houden in de verdediging en duidelijk communiceren. Ook het kruisen in de aanval van MKV bleef iets om alert op te zijn. Aanvallend waren de kansen er, maar bleef het belangrijk om echt de goede kansen te pakken. Femke van der Wijst viel na de rust in voor Annerieke, die vervolgens in het andere vak werd ingebracht. Na 5 minuten spelen was het MKV dat de score opende en de stand gelijk wist te trekken. Na 2x te vroeg inlopen bij de vrije worp, kreeg MKV een strafworp. DAW stond voor het eerst tegen een achterstand aan te kijken. Enkele minuten later wisten Dide en Auke te scoren en opnieuw was de voorsprong voor DAW. Het was een tweede  helft waarin hard werd gewerkt voor elkaar. Dit resulteerde in mooie, lange aanvallen. Opnieuw was het toch MKV dat scoorde en terugkwam van een achterstand. Met nog ruim 10 minuten spelen stond de score op 7-7. Er was een wissel aan de kant van DAW waar Bo in het veld kwam voor Fem. Dit bleek een goede zet, want Bo wist 2x op rij te scoren. Er was een gat van 2 doelpunten geslagen. Auke sloot de wedstrijd af met een afstandsschot in de laatste minuut. Eindstand: 11-8.

Dat het een belangrijke wedstrijd was, was vooral in de eerste helft te zien. Beide teams wisten wat er op het spel stond. Uiteindelijk heeft DAW de winst weten binnen te slepen en hier hard voor gewerkt. Dit harde werken resulteerde in een goede pot. Volgende week speelt DAW thuis in Schaijk om 12.50u tegen Flamingo’s.