• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

De eerste seizoenshelft van de zaalcompetitie zit erop. De laatste tegenstander was Flamingo’s uit Lieshout. Deze tegenstander speelt onderin de poule, maar moest zeker niet onderschat worden. Helaas konden Renske van Vugt (blessure) en Tara Oostendorp (ziek) niet meespelen, waardoor er een beroep werd gedaan op Maud Franssen en Meike van Dinther.

DAW startte met een wijziging ten opzichte van vorige week. De scheidsrechter liet zich vanaf het begin meteen horen. Al na 1 minuut kreeg Flamingo’s een strafworp en deze werd keurig benut. Fem wist dit met een afstandsschot ook weer gelijk te trekken. Het lukte DAW niet altijd om de goede kansen te pakken en was zo nu en dan na een doelpoging de bal al kwijt. Na een kwartier spelen stond een score van 4-2 op het bord. Vanaf dit moment wist DAW de kansen beter te benutten en werd de voorsprong ruim uitgebreid. De dames gingen de rust in met een 8-3 voorsprong.

In de rust werd er vooral gekeken naar het aanvalsspel. Het is belangrijk om lange aanvallen te draaien en de juiste kansen te pakken. Kijken waar de ruimte ligt en dat er op de juiste dames wordt afgerond. Na de rust kwam Meike in het veld voor Demy Geurts. De tweede helft verliep stroef in de aanval. Er werd vanuit Flamingo’s iets anders verdedigd, wat resulteerde in korte aanvallen. De kansen die werden gecreëerd werden helaas niet afgemaakt. Na 10 minuten spelen was het gat weer gevonden. Met nog 10 minuten te spelen werd Carlijn gewisseld, vanwege een lichte enkelblessure. In de tweede helft werd er in het totaal 6x gescoord. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 11-6 in het voordeel van DAW.

Een prima wedstrijd, waarin vooral de eerste helft onthouden moet worden. DAW staat na zeven wedstrijden op de eerste plek met het maximaal aantal punten (12). Aanstaande zondag staat de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft op het programma. Een uitwedstrijd tegen de hekkensluiter Arcades 1. Al het publiek is zeker welkom in Deurne om 12.15u.