• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

DAW Korfbal 1 speelde haar laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen. Er werd gespeeld tegen de nummer 7 van de competitie. Eurogirls/Rietvogels met oud-coach Bert Weeren wilden het DAW moeilijk maken.

Om 11.30 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Vier minuten later was het Eurogirls/Rietvogels dat het eerste doelpunt wist te maken. Annerieke wist na een paar minuten dit recht te trekken. Wederom keek DAW opnieuw tegen een achterstand aan. In de aanval werden mooie kansen gecreëerd, maar deze werden nauwelijks verzilverd. Met nog een kwartier spelen was het Auke die de stand weer gelijk trok. Na mooie combinaties en loopacties wist DAW tot een ruime voorsprong te komen. Ruststand: 6-2.

In de rust werd besproken dat er doorgepakt moest worden, zodat de tegenstander geen kans kreeg om terug in de wedstrijd te komen. Er werd iets in de tactiek aangepast en aanvallend moesten we onszelf veel meer belonen. DAW kwam goed uit de startblokken door vrij snel te scoren. Toen was het de beurt aan Eurogirls/Rietvogels die  begonnen te scoren. Binnen 5 minuten wisten zij de ruime achterstand weg te werken naar een stand van 7-6. DAW begon slordiger te spelen en wist niet de juiste kansen te pakken. Opnieuw was het DAW dat verder uitliep door doelpunten van Auke en Annerieke. Met nog 10 minuten te spelen kwamen Meike en Demy in het veld voor Dide en Carlijn. Eurogirls/Rietvogels lieten zien dat ze door bleven zetten en kwamen met nog 7 minuten te spelen op gelijke hoogte. Een spannende ontknoping met een hoop druk aan de kant van DAW. Uiteindelijk wist Demy 3 minuten voor tijd de winnende te maken. Een hele belangrijke in de strijd voor het kampioenschap. Eindstand: 10-9

Een moeizame wedstrijd, waar bij de meiden het vooral zichzelf moeilijk maakten. Slordige passing en het kiezen van de juiste kansen zijn aandachtspunten. Volgende week speelt DAW 1 de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Er kan gesproken gaan worden over een eventueel kampioenschap. DAW gaat op bezoek bij de nummer 2, directe concurrent, MKV. Op zondag 19 maart om 12.15u wordt er gespeeld in Bakel. Alle support is zeker welkom!

Opstelling: Fem Vos, Annerieke van Keijsteren (4), Auke de Vent (3), Tara Oostendorp, Carlijn van den Hoogen, Lynn Vos, Bo Hendriks (1), Dide van der Heijden (1)
Wissels: Demy Geurts (1), Meike van Dinther en Maud Fransen