• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Op zondag 21 mei was de slotdag bij DAW Schaijk. De korfbalsters speelden hun laatste thuiswedstrijd. Alle vier de teams speelden thuis. Het vierde won en werd (voor de derde keer dit seizoen) kampioen. Ook het derde en tweede team van korfbal wonnen hun wedstrijden. De laatste wedstrijd was voor Senioren 1 tegen DAKOS uit Someren. De laatste gewonnen wedstrijd voor DAW was tegen Prinses Irene dus een winst kon DAW korfbal 1 zeker gebruiken.

Na de goede pot van afgelopen week tegen Oranje Wit, waren de meiden opnieuw gebrand op deze wedstrijd. Winst was weer belangrijk voor de motivatie en tegelijk ook een beloning voor het goede trainen. DAW schoot uit de startblokken en wist binnen 3 minuten een 2-0 voorsprong te creëren. Door twee doelpunten van Auke de Vent stond de score vervolgens op 4-0. DAKOS vroeg een time-out aan en begon hun spel iets wat te veranderen. Dit wierp na een tijdje zijn vruchten af, want met nog 2 minuten te spelen scoorde DAKOS hun 3e afstandsschot en stond de score op 4-3. Door een fout in de verdediging van DAKOS, was het Dide van der Heijden die de score voor rust op 5-3 bracht.

In de rust werd er besproken dat de concentratie in de verdediging belangrijk bleef en er niet verslapt kon worden, ondanks het warme weer. Daarnaast werden er goede kansen gecreëerd, alleen moesten deze beter afgemaakt worden. Na de rust kwam Vera Lamers in het veld voor Demy Geurts. Ook na rust werd er niet veel gescoord. Na de rust waren het Carlijn van den Hoogen en Annerieke van Keijsteren die de voorsprong wist uit te breiden naar 7-3. De winst kon nu niet meer uit handen glippen. Nog even werd het spannend toen DAKOS de 7-5 scoorde. Uiteindelijk was het DAW dat aan het langste eind trok na een goede wedstrijd. Eindstand: 9-5.

Scorend was niet heel erg veel, maar 5 doelpunten tegen is erg knap (verdedigend gezien). De kansen mogen beter afgemaakt worden, een mooi doel voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Er wordt op zondag 4 juni gespeeld in Hoogeloon om 13.00u.