• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Op zondag 19 november ging de zaalcompetitie voor dameskorfbal 1 weer van start. Het eerste van DAW speelt nog in de overgangsklasse, waar het vorig jaar met één verloren wedstrijd niet lukte om te promoveren. Een nieuw jaar, met nieuwe tegenstanders en dus ook nieuwe kansen. De eerste thuiswedstrijd werd gespeeld tegen DSV. Zowel het eerste als het tweede speelden tegen de ploeg uit Diessen.

Het tweede gaf het goede voorbeeld door te laten zien hoe er van DSV gewonnen kon worden. Deze wedstrijd eindigde in een overtuigende winst van 15-7. Aan de kant van DAW is Fem Vos herstelt van een enkelblessure en kon zondag na enkele weken weer in de basis starten. Om 14.00u floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De score werd geopend door een benutte strafworp van Dide van der Heijden. In dezelfde minuut was het Annerieke van Keijsteren die de voorsprong verdubbelde. Er werden aan beiden kanten kansen gecreëerd, vooral aan de kant van DAW werden deze kansen niet goed benut. Er werd gehaast geschoten en weinig rust genomen voor goede kansen. Na een kwartier spelen stond het 5-1 voor DAW. Het lukte DSV niet om aan te sluiten voor de rust. Beiden teams gingen de kleedkamer in met een ruststand van 8-4.

In de rust werd vooral de onrust binnen het spel besproken. Er worden genoeg kansen gecreëerd, maar waar komt de onrust in het spel vandaan. In de tweede helft moet er echt meer vertrouwen en rust komen in een doelpoging, zodat de kansen benut worden. Na de rust kwam Carlijn van den Hogen in het veld voor Fem. DAW opende na 4 minuten spelen de score met opnieuw een strafworp. Ondanks de vele kansen die DSV kon creëren, wisten zij zichzelf niet te belonen. Hierdoor kon DAW de voorsprong rustig uitbouwen. Meike van Dinther wist twee keer achter elkaar te scoren en bracht de stand op 11-5. De laatste doelpunten werden gemaakt door Annerieke en Auke, waarbij Auke ook een hele mooie (en verre) assist vanuit het verdedigingsvak gaf aan Annerieke. Eindstand: 14-6 in het voordeel van DAW 1.


Op zondag 26 november speelt DAW haar eerste uitwedstrijd van de competitie. Bladella 1 is de tegenstander, waarbij in de buitencompetitie op een teleurstellende manier werd verloren. Het is tijd om hier alvast revanche op te nemen. Om 14.00u speelt DAW in Bladel en alle support is welkom!

Opstelling:

Annerieke van Keijsteren (4), Auke de Vent (2), Bo Hendriks, Daniek Kuijpers, Dide van der Heijden (3), Fem Vos, Lynn Vos (1), Meike van Dinther (4)

Reserves: Britt Roesink, Tara Oostendorp en Carlijn van den Hogen

Blessure: Renske van Vugt

Coach: Pieter van den Brink

Tagged under Korfbal Senioren DAW 1