• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Op zondag 28 januari speelde DAW Korfbal 1 haar enige wedstrijd in de avond. BMC uit Berlicum is een stugge tegenstander. In de thuiswedstrijd bleef het lang gelijk op gaan en werd de wedstrijd pas in de laatste 10 minuten beslist. In de poule is Corridor al kampioen geworden en kan DAW met winst de tweede plek overnemen. De eerste plek is al vergeven, maar de tweede plek is voor de komende wedstrijden het doel. DAW nam enkele jeugdspeelsters mee i.v.m. afwezige van het eerste.

Om 18.25u floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De score werd vrij snel geopend door Britt Roesink met een doorloopbal. Dit trok BMC meteen weer recht met ook een doorloopbal. Opnieuw pakte DAW de voorsprong, ditmaal met een korte kans. Binnen drie minuten was het ook weer raak voor BMC, een ver afstandsschot vloog in de korf. Het was tijd voor DAW om extra gas bij te geven en opnieuw proberen te voorsprong te pakken en uit te lopen. Dit gebeurde via een vrije worp en afstandsschoten. De meiden speelden ontspannen in de aanval en creëerde de ene na de andere kans. Beide teams gingen de kleedkamers in met een tussenstand van 2-9 op het scorebord.

In de rust waren er vooral complimenten voor het aanvalsspel. Dit kan nog steeds een tandje lager en er mag meer raak geschoten worden. In de verdediging stonden we goed kort te verdedigen en ging de communicatie met vlagen beter.  Na de rust was het zaak om de score verder uit te bouwen en een wedstrijd te spelen zoals dat op de training ook gaat. Het was in de eerste minuut al raak en Meike van Dinther scoorde met een afstandsschot de 2-10. Het spel van DAW was mooi om naar te kijken en het klassenverschil tussen beide ploegen werd steeds groter. BMC wist weinig in te brengen en kwam na de rust maar 1 keer tot scoren. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een overtuigende en dikke winst voor DAW. De eindstand: 3-19. Een leuke feit: 14 van de doelpunten waren afstandsschoten.

Op zondag staat de laatste uitwedstrijd van dit seizoen gepland. Fortuna ’74 is de tegenstander van komende week. Dit is een tegenstander waarbij DAW revanche wil nemen op het teleurstellende gelijkspel van de thuiswedstrijd. De wedstrijd begint om 13.15u in Wijchen. Alle support is welkom!

Opstelling:

Bo Hendriks (4), Britt Roesink (4), Meike van Dinther (5), Lynn Vos, Carlijn van den Hoogen (1), Dide van der Heijden, Daniek Kuipers, Demy Geurts (3)

Reserves: Fem Vos, Vera Lamers (1) en Juulke Megens (1)

Coach: Pieter van den Brink en Renske van Vugt

Tagged under Korfbal Senioren DAW 1