• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Op zondag 4 februari speelde DAW Schaijk haar laatste uitwedstrijd van het zaalseizoen. De wedstrijd werd gespeeld in Wijchen tegen Fortuna’74. Deze tegenstander staat op de 5e plaats met 5 punten. In de thuiswedstrijd speelde DAW teleurstellend en tegen de verhoudingen in gelijk. Er werd aan beide kanten maar liefst 5 keer gescoord. Het was tijd om dit recht te trekken.

Om 13.15u floot een oude bekende Tom Schuitema (de coach van vorig seizoen) voor het begin van de wedstrijd. Het was Fortuna’74 dat vrij snel op een 3-0 voorsprong kwam. Het aanvallende spel van Fortuna’74 bleek te werken en ze bleven de voorsprong een lange tijd houden. Daniek scoorde in de 11e minuut voor DAW en hiermee leek de comeback te komen. Echter bleef ook Fortuna’74 scoren. DAW kreeg ondanks het gehaaste spel, wat mede kwam door het goed drukgeven van Fortuna’74, genoeg kansen. Er werden strafworpen en vrije schietkansen gemist. Op deze manier kon de achterstand niet weggewerkt worden. Richting het einde van de eerste helft waren het Demy Geurts en Carlijn van den Hoogen die met twee afstandsschoten de score gelijktrokken. De ruststand: 7-7.

In de rust werd er gesproken over de onrust in de aanval. Verdedigend moet de communicatie op bepaalde momenten beter en moet er consequent verdedigd blijven worden. Aanvallend werd er niet goed onder de druk uitgespeeld en werd er te veel onnodig gelopen. Dit moest anders na de rust.

Helaas lukte het de aanval niet om dit meteen op te pakken en kwam er na 5 minuten het tegendoelpunt. Opnieuw een achterstand die weggewerkt moest worden. Tot twee keer toe is het gelukt om terug op gelijke hoogte te komen. Met nog 15 minuten op de klok was het voor het eerst dat DAW de voorsprong wist te pakken. Meike van Dinther scoorde op een belangrijk moment een strafworp (9-10). Tien minuten bleef het spel op en neer gaan en werden er weinig kansen weggegeven. In de laatste 5 minuten wist opnieuw Meike te scoren met een doorloopbal. Dit leek het verlossende doelpunt. Fortuna ’74 gaf niet op en kreeg nog een strafworp die goed werd benut. Tot de laatste minuten bleef het spannend, gelukkig bleef de stand onveranderd en eindigde de wedstrijd in 10-11 in het voordeel van DAW.

De komende weken zijn er geen wedstrijden in verband met Carnaval en de vakantie. Op 25 februari speelt DAW Schaijk haar laatste wedstrijd van de zaalcompetitie. Een competitie die eerder klaar is vanwege promotie- en degradatiewedstrijden. DAW Schaijk speelt tegen Corridor 1, dat vorige week kampioen is geworden. Voor DAW staat de tweede plek nog op het spel. Om 10.45u wordt er gespeeld in de Eeght.

Opstelling:

Meike van Dinther (2), Daniek Kuijpers (2), Carlijn van den Hoogen (3), Lynn Vos (1), Dide van der Heijden (1), Bo Hendriks (1), Britt Roesink, Demy Geurts (1)

Reserves: Annerieke van Keijsteren en Juulke Megens

Coach: Pieter van den Brink en Renske van Vugt

Tagged under Korfbal Senioren DAW 1