• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Op zondag 25 februari speelt DAW Schaijk 1 haar laatste wedstrijd van de zaalcompetitie. De return tegen Corridor staat op het programma. Om de tweede plek te behouden moeten de dames van korfbal 1 winnen, daarnaast hebben ze ook iets goed te maken op de vorige wedstrijd. Er werd teleurstellend verloren tegen Corridor 1 met 12-10.

Om 10.45u werd de wedstrijd afgetrapt in de Eeght. DAW begon met dezelfde opstelling als de vorige wedstrijd, waardoor Auke de Vent en Britt Roesink op de bank begonnen. Voor het eerst na minimaal een jaar blessureleed zat Renske van Vugt weer op de bank. DAW startte de wedstrijd met een duidelijk plan: een goede uitbal. Door hier fel te starten lukte het Demy Geurts om het eerste doelpunt binnen een minuut te maken. Even later was het Annerieke van Keijsteren met een afstandsschot. De 2-0 voorsprong stond op het bord. Het nieuwe aanvalsvak was de eerste 10 minuten vooral aan het zoeken naar de juiste kansen. Uiteindelijk kwam de 3-0 op het scorebord door opnieuw een afstandsschot van Lynn Vos. Corridor wist hier snel op te reageren en scoorde binnen enkele minuten 2 doelpunten. Aan beide kanten werd er strak en consequent verdedigd, waardoor er weinig doelpunten vielen. De meiden zochten na 30 minuten de kleedkamers op met een tussenstand van 5-4 in het voordeel van DAW.

In de rust werd er gesproken over de rust bewaren in de aanval. Er wordt meegegaan in een snel tempo, waardoor we niet in onze kracht komen te staan. Verdedigend stond het strak en ging de communicatie goed. Er was veel vertrouwen en de kansen moesten beter afgemaakt worden, zodat de voorsprong weer groter werd. Beide teams kwamen ongewijzigd de kleedkamers uit. In het begin van de tweede helft was de verdediging niet helemaal gefocust en waren er veel kansen voor Corridor. Deze werden niet afgemaakt en aan de andere kant scoorde Dide van der Heijden een doorloopbal en was het gat twee doelpunten: 6-4. Er werd aan beide kanten gescoord en DAW begon iets uit te lopen. Na 10 minuten stond er 9-5 op het scorebord. Vanaf dit moment ging het hard. De aanvallen werden goed georganiseerd en er werden mooie, goede kansen gecreĆ«erd. Het ene doelpunt viel na het andere: afstandsschoten en wegtrekballen, ze vielen er gemakkelijk in. Halverwege de tweede helft werden zowel Demy als Dide gewisseld met een lichte enkelblessure. Zo kon Renske van Vugt haar eerste minuten in het eerste weer maken. Corridor wist weinig in te brengen en heeft na rust maar 3x de korf kunnen vinden. Daniek Kuijpers maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd en bepaalde de eindstand: 16-7 in het voordeel van DAW. Een dikke en overtuigende winst op Corridor. De tweede plaats is veilig gesteld. Met het spel van de afgelopen weken speelt DAW steeds overtuigender, dit geeft vertrouwen voor het buitenseizoen waar in de hoofdklasse gespeeld wordt.  

Het tweede van DAW Schaijk heeft een langere competitie en kan zelfs aankomende zondag al voor het kampioenschap gaan spelen. Om 12.15u wordt er in Schaijk tegen Altior 3 gespeeld. Alle support is hier welkom, zodat we ze naar het kampioenschap kunnen juichen.

Opstelling:

Meike van Dinther (1), Daniek Kuijpers (2), Carlijn van den Hoogen (1), Lynn Vos (1), Dide van der Heijden (1), Bo Hendriks (3), Annerieke van Keijsteren (3), Demy Geurts (4)

Reserves: Auke de Vent, Britt Roesink en Renske van Vugt

Coach: Pieter van den Brink

Tagged under Korfbal Senioren DAW 1