• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Het is een hele tijd geleden dat het eerste korfbalteam van DAW een competitiewedstrijd heeft gespeeld. Op zondag 25 februari werd er voor het laatst een duel in competitieverband gespeeld. Nu anderhalve maand verder, was het weer zover. Tussendoor zijn er enkele oefenwedstrijden gespeeld, zo ook tegen de tegenstander van vandaag. DAW is in de eerste helft van de zaalcompetitie als een-na-laatste geëindigd en heeft dus de belangrijke taak om punten te gaan pakken. Koploper Altior uit Heeswijk-Dinther is de eerste tegenstander na de hervatting van de competitie. Altior stond voorafgaand aan de wedstrijd ongeslagen op de eerste plek. Een mooie wedstrijd voor de meiden van DAW om zich weer aan dit niveau te meten, na de teleurstellende tweede plek in de zaalcompetitie.

Om 14.30u floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Meteen in de eerste minuut is het raak voor Altior er wordt een wegtrekbal onder de paal gescoord. Dit wordt snel opgelost door de eerstvolgende aanval meteen te scoren. Demy Geurts scoort en maakt met haar afstandsschot gelijk 1-1. Hierna is het DAW die op voorsprong komt met twee snelle goals in 1 minuut. Zowel Auke de Vent als Meike van Dinther scoren een afstandsschot. De voorsprong weet Annerieke van Keijsteren verder uit te breiden door een strafworp te scoren. Het spel is van beiden kanten vooral fel, maar toch ook soms behoorlijk fysiek. Er wordt door de dames van DAW geknokt om deze voorsprong te behouden. Altior weet twee doelpunten te scoren en verkleind het gat met nog maar één doelpunt verschil, tussenstand: 3-4. Hierna wil er geen doelpunt vallen. Aanvallend wordt er gewisseld en komt Bo Hendriks in het veld voor Lynn Vos. Deze wissel blijkt een goede keuze te zijn, want Bo scoort met nog 4 minuten op de klok een belangrijk doelpunt. Ook lukt het Annerieke via een wegtrekbal onder de paal een korte kans te scoren. Ruststand: 3-6.

De meiden gaan de kleedkamers in met een positief gevoel. Er wordt hard gewerkt voor elkaar en echt als team gestreden. Deze voorsprong is volkomen verdiend en het is belangrijk om na de rust door te zetten. Door het fysieke spel wordt er veel van beiden teams gevraagd en Altior gaat dit zeker niet opgeven. Het is belangrijk om zelf de rust te houden in de aanval en verdedigend de concentratie bewaren. Met deze doelstelling lopen de meiden met zelfvertrouwen de kleedkamer uit. Na een slechte beginbal heeft Altior meteen de bal en weet het snel te scoren. Dit kan een belangrijk kantelpunt worden. Er zijn kansen over en weer maar doelpunten blijven even uit. Na 10 minuten spelen krijgt Meike een duw in haar rug en mag zij klaar gaan staan voor het nemen van de strafworp. Deze wordt rustig en kalm gescoord, score: 4-7. De frustratie neemt bij de tegenstander en de dames moeten hieronder rustig blijven. Enkele minuten later is het Altior dat een strafworp benut en toch in de wedstrijd blijft. Er wordt goed en rustig gezocht naar kansen, wat ervoor zorgt dat het spel even vertraagd wordt. De juiste kansen worden ook gevonden door Dide van der Heijden en Auke de Vent wordt het gat vergroot naar 5-8. De winst lijkt nu binnen handbereik. De tanks aan beiden kanten beginnen leeg te raken en vermoeidheid gaat een rol spelen. Met nog enkele minuten op de klok weet Demy nog een doelpunt te scoren. Ook Altior maakt nog twee doelpunten, maar de wedstrijd is op dat moment al gespeeld. Deze spannende, pittige wedstrijd eindigt in winst voor DAW: 7-10.

Een hele belangrijke winst voor het teamgevoel, maar ook voor in de competitie. DAW klimt naar de 4e plek met 5 punten. De jacht op de 3e plek gaat volgende week door. Er wordt op zondag 21 april thuis tegen DAKOS gespeeld. Alle support is zeker welkom!

Opstelling:

Meike van Dinther (2), Daniek Kuijpers, Carlijn van den Hoogen, Lynn Vos, Dide van der Heijden (1), Annerieke van Keijsteren (2), Demy Geurts (2), Auke de Vent (2)

Reserves: Bo Hendriks (1)

Coach: Pieter van den Brink

Tagged under Korfbal Senioren DAW 1