• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Op zondag 26 mei speelt DAW Schaijk haar laatste thuiswedstrijd van de buitencompetitie. De wedstrijd werd om 12.00u gespeeld tegen Bladella 1 uit Bladel. Een tegenstander waar inmiddels al 3 keer tegen is gespeeld dit seizoen. Beiden uitwedstrijden werden verloren en de thuiswedstrijd eindigde in een nipte winst. DAW heeft nog twee spannende wedstrijden op het programma; er moet zeker 2 keer gewonnen worden om eventuele nacompetitie voor degradatie te vermijden.

De wedstrijd begon aan de kant van DAW Schaijk erg fel. Er waren duidelijke afspraken vooraf gemaakt en de dames waren klaar voor de wedstrijd. Er werd begonnen met een mooie beginbal die er net niet in zat. De toon voor de wedstrijd werd op deze manier al meteen hoog gezet. De aanval daarna werd er gescoord aan de kant van DAW. Deze voorsprong werd al snel binnen enkele minuten uitgebreid naar 4-1. DAW was gretig en was op zoek naar meer. De aanvallen liepen vlot en er werd gezocht naar echt de goede en juiste kans. Zo wist Daniek Kuijpers een mooie doorloopbal te scoren en scoorde Bo Hendriks twee mooie afstandsschoten achter elkaar. De wedstrijd werd al snel in de eerste helft beslist, want de teams gingen met een ruststand van 12-3 de kleedkamers opzoeken.

Er wordt met een goed gevoel gekeken naar de eerste helft. Er werd echt als team voor elkaar gewerkt en ook worden de juiste kansen genomen. Het doel voor de tweede helft werd gesteld: op naar de 20 doelpunten. Na de rust opende Britt Roesink de score voor DAW. Verdedigend werden er iets meer kansen weggegeven, waardoor Bladella zo af en toe iets terug wist te doen. De voorsprong kwam niet meer in gevaar en dit kon rustig uitgespeeld worden. De wedstrijd eindigde in 21-8 in het voordeel van DAW. Het gestelde doel is gehaald! Aan het einde van de wedstrijd werd Renske van Vugt nog in het zonnetje gezet door het team. Als assistent-coach heeft zij zich het afgelopen seizoen ingezet voor het team. De laatste weken kon ze weer langzaam speelminuten maken en zien we haar misschien weer terug in de selectie. Renske, bedankt!

Op naar de volgende en beslissende wedstrijd. Om 13.00u wordt er gespeeld tegen SVOC’01/United 1 in Oirlo. Alle support is welkom, want SVOC’01 kan nog strijden voor promotie.

Opstelling:

Carlijn van den Hoogen (2), Annerieke van Keijsteren (3), Dide van der Heijden (2), Bo Hendriks (2), Auke de Vent, Daniek Kuijpers (3), Lynn Vos (2), Britt Roesink (3)

Reserves: Demy Geurts (1), Meike van Dinther (3) en Pleun van den Akker.

Coach: Pieter van den Brink en Renske van Vugt

Tagged under Korfbal Senioren DAW 1