• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

DAW Schaijk 1 speelde op zondag 2 juni haar laatste wedstrijd van de veldcompetitie. Winst was noodzakelijk om op de vierde plaats te eindigen en zo nacompetitie te vermijden. SVOC’01/United 1 is een lastige tegenstander, waar in het begin van de competitie tegen werd gelijkgespeeld.

Om 13.00u floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. SVOC’01/United 1 schoot fel uit de startblokken en stond binnen no time 3-0 voor . De tegenstander benutte een omdraaibal en twee strafworpen. Ondanks de goede voorbereiding was DAW Schaijk in het begin niet scherp. Na een korte time out, werd iedereen opnieuw op scherp gezet. Dit bleek zijn effect te hebben. Langzaam kwamen er doelpunten aan de kant van DAW bij. Zo scoorde Auke de Vent en Bo Hendriks afstandsschoten. Op het scorebord stond een stand van 4-4 met nog 15 minuten te spelen. Het ging op en af. De passing was aan de kant van DAW niet zuiver, daarnaast werd het fysieke spel door de scheidsrechter veelal goed gekeurd. Het lukte DAW niet om hierin met de tegenstander mee te gaan en liet zich regelmatig fysiek aftroeven. SVOC’01/United wist enkele keren na de aansluitingstreffer van DAW toe te slaan. De meiden gingen met een achterstand van 7-6 de kleedkamers in.

In de rust werd er vooral over de passing en het fysieke stuk gesproken. Er moest meer voor de winst gevochten gaan worden, want het zat er ook deze wedstrijd in. De ballen moesten goed gegooid worden en de gecreëerde kansen moesten afgemaakt worden. Na de rust was het DAW dat de stand terugbracht naar een gelijkspel. Dit was het moment om door te pakken. Helaas werd de deksel vrij snel op de neus gedrukt en liep SVOC’01/United opnieuw met twee doelpunten uit. DAW toonde zich veerkrachtig en liet zien dat de wil om te winnen er zeker was. Langzaam maar zeker verstreken de minuten en werd het geloof minder, daarnaast zat er weinig overtuiging in de schoten. DAW kon weinig meer doen en zo eindigde de wedstrijd in een verlies van 12-9.

Dit verlies betekent dat er komende weken nog doorgetraind gaat worden. Er staan twee play-off wedstrijden op het programma. DAW moet strijden voor klassenbehoud, terwijl de tegenstander gaat strijden voor promotie. De tegenstander is bekend: Nijnsel 1 uit Nijnsel. Op zondag 9 juni speelt DAW thuis om 13.00u en de return volgt een week later (doordeweeks, vanwege het NK bij DAW Schaijk). Alle support is zeker welkom!!

Opstelling:

Bo Hendriks, Auke de Vent (2), Daniek Kuijpers (1), Meike van Dinther (1), Annerieke van Keijsteren (4), Carlijn van den Hoogen, Demy Geurts (1), Dide van der Heijden

Reserve: Britt Roesink en Lynn Vos

Coach: Pieter van den Brink

Tagged under Korfbal Senioren DAW 1