• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Op zondag 9 juni speelt DAW korfbal 1 haar eerste wedstrijd in strijd voor klassenbehoud. Nijnsel 1 is de tegenstander van dit tweeluik. Nijnsel 1 is tweede geworden in de overgangsklasse en speelt nu voor promotie. De afgelopen week hebben de dames fanatiek en serieus getraind, want de focus moest er zijn zondag.

Om 13.00u floot Inge van der Wijst voor de start van de wedstrijd. DAW Schaijk begon dan ook fel en fanatiek aan de wedstrijd. De dames wilden laten zien dat ze in de hoofdklasse thuis horen. Meteen in de eerste aanval was het raak; Annerieke van Keijsteren ging voor de doorbraak en kreeg een strafworp mee. Ze hield haar hoofd koel en wist deze te scoren. Enkele minuten later kreeg DAW opnieuw een strafworp, deze keer was het Britt Roesink dat scoorde. DAW schoot uit de startblokken, want ook Auke de Vent scoorde vrij snel de 3-0. Hierna stokte het scoren. De dames waren te gehaast op zoek naar de doelpunten, waardoor het spel slordig en onrustig werd. Verdedigend hielden de meiden erg goed stand. Er werd goed gecommuniceerd en er waren veel een-schots-aanvallen van Nijnsel. De teams gingen met een stand van 5-0 de kleedkamers in, een stand die nog mager uitviel.

In de rust werd er gesproken over het ruim spelen en op zoek te gaan naar de goede kansen. De goede kansen werden niet altijd goed gekozen en de passing was niet zuiver genoeg. Na de rust is het belangrijk om fel uit de kleedkamers te komen en het verschil groter te maken. Een hogere score betekent een prettigere uitgangspositie voor de uitwedstrijd.

Na de rust duurde het nog steeds enkele minuten voordat de korf werd gevonden. Demy Geurts wist een doorloopbal in alle rust en ruimte te scoren. Opnieuw viel de score stil en werd er hard gewerkt voor elkaar, maar bleef het gewenste resultaat uit. Binnen de laatste tien minuten vielen de meeste doelpunten. Zo scoorden Lynn Vos en Dide van der Heijden een doorloopbal. DAW wist net niet de nul te behouden, want Nijnsel wist in de 27e minuut een afstandsschot te scoren. De wedstrijd eindigde alsnog in een overtuigende winst voor DAW. 10-1 was de stand op het scorebord.

De returnwedstrijd vindt plaats in Nijnsel op donderdag 13 juni om 20.00u. Alle support is zeker welkom, want dit team hoort in de hoofdklasse te blijven.

Opstelling:

Carlijn van den Hoogen, Annerieke van Keijsteren (2), Dide van der Heijden (1), Meike van Dinther, Auke de Vent (3), Daniek Kuijpers, Lynn Vos (2), Britt Roesink (1)

Reserves: Demy Geurts (1), Bo Hendriks, Isa Kocken en Pleun van den Akker.

Coach: Pieter van den Brink

 

WhatsApp Image 2024 06 09 at 21.39.10WhatsApp Image 2024 06 09 at 21.39.11WhatsApp Image 2024 06 09 at 21.41.39WhatsApp Image 2024 06 09 at 21.41.32

Tagged under Korfbal Senioren DAW 1