Logo

Het plaatje spreekt voor zich “Rustig”Greenshot 2018 11 18 21.48.01

Senioren 2
Na twee oefenwedstrijden van afgelopen week, waarbij vooral het onrustige spel de boventoon voerde, mocht vandaag het 1e nog een oefenwedstrijd spelen en speelde het 2e team haar 1e wedstrijd in de competitie, met schotklok, tegen Stormvolgels. Helaas was de coach Linda ziek, maar was de trainer na de wedstrijd van het 1e beschikbaar om te coachen.

De 1e wedstrijd met schotklok, een vers opgeleide Jury en de druk van de 25 seconden, het was even wennen. Complimenten voor de wedstrijdleiding is op z’n plaats. Na veel oefenen in de afgelopen weken kregen zij vandaag van de scheidsrechter, die ook een lekker potje floot, de complimenten.

Ook vandaag was het spel in het 1e deel van de 1e helft erg onrustig, niet goed geconcentreerd en werden er veel gooi- en verdedigingsfouten gemaakt. Na een time- out en veel vermaningen tot rust, komt DAW eindelijk in haar spel en werd er beter gespeeld en gescoord. Na een ruststand van 9-9 trekt, in de 2e helft, DAW het spel naar zich toe en geeft nog maar 3 kansen weg. Deze individuele foutjes zijn herkenbaar maar worden steeds minder, zeker als er wat rustiger wordt gespeeld. De scheidsrechter die een goede partij floot, beloonde het goede spel en het goed inkomen voor de scores terecht met strafworpen, zodat we de wedstrijd konden afsluiten met 17-12.
Aan het begin van de competitie met een positief doelsaldo van 5+, mooi de 1e plek. De moeite waard om daarvoor te blijven knokken en hard te trainen.

Senioren 1

Het 1e team speelde haar oefenpartij tegen Altior, een ervaren ploeg die vorig jaar nog Topklasse speelde.

Het 1e deel van de wedstrijd ging gelijk op en tactische aanpassingen aan de zijde van Altior werden goed onderkend en opgevangen. Met name het meer kijken naar de tegenstander, op de goede momenten, de juiste keuzes maken leverde extra kansen op. Ook de betere timing voor het schot leverde mooie afstand doelpunten op. Al met al winnen met 15-12 geeft de “burger moed” voor de competitie. De 1e ervaring met het spelen op hoger niveau is ook Pleun goed bekomen, zelf scoren en goed meekomen, complimenten. Helaas is Eeke donderdagavond geblesseerd geraakt en moest aan de kant toekijken. Beterschap.

Junioren 1

Zaterdagmiddag speelde de A1 tegen Fortuna een leuke wedstrijd. Aanvankelijk leek DAW uit te lopen, maar Fortuna kwam knap terug. Gedurende een langere periode werd aan beide zijde niet gescoord en leek de wedstrijd te eindigen in een gelijk spel. Tegen het einde van de wedstrijd, kwam DAW toch nog op voorsprong met een paar mooie afstandsschoten.

De ploeg, nu zonder Pleun en Eeke, wist een goede wedstrijd neer te zetten. Daar kunnen ze trots op zijn.

Realisatie De Graauw Webdesign - Copyright © 2000-2023 DAW Schaijk - Alle rechten voorbehouden.