Logo

Dezie met zwangerschapsverlof bij DAWSchaijk Korfbal senioren 1.

Vandaag nam Dezie, in een spannende wedstrijd, na zelf ook gescoord te hebben (tijdelijk) afscheid van de senioren 1.

035IMG 3460

034IMG 3456Dezie had voor de selectie een mooi bord; “klok” met 12 glaasjes, zodat de overwinningen nog beter gevierd kunnen worden. De selectiehad naast een mooie bos bloemen en de gebruikelijk cadeautjes voor de dame in verwachting ook het traditionele album met vele herinneringen.

Senioren 3, een leuke pot korfbal.

037DSC01173Dit weekeinde speelde de senioren met wisselend succes haar wedstrijden in de thuishal in Schaijk.

Het 3e speelde de eerste wedstrijd van vandaag en wisten de wedstrijd winnend af te sluiten met 13-7. Een leuke wedstrijd om te zien die ook goed werd geleid door de scheidsrechter in opleiding Anne.

Opleidingen, DAW-korfbal is actief.

Anne is begonnen met het praktijk gedeelte van de opleiding. Ze fluit op de vrijdag tijdens het trainen en wordt vanuit het KNKV nog twee wedstrijden gevolgd, voordat zij examen gaat doen. Binnenkort heeft DAW er weer een full time scheidrechter erbij. Op naar DAW arbitrage proef.

Naast deze opleiding zijn we inmiddels ook gestart met de trainersopleiding (KT2), waar 8 cursisten al twee avonden met theorie en praktijk achter de rug hebben. Een van de belangrijke items in het hedendaagse trainen is de video analyse. Bij de A1 hebben ze daar deze week al kennis mee gemaakt en ook binnen DAW-senioren gaan we daar zo snel mogelijk mee verder. We zoeken alleen nog een opname vrouw of man.038IMG 3443

Senioren 2, krijgt 12 afstandsdoelpunten om de oren.

Vandaag een wedstrijd gezien, die helaas in de beginfase werd weggegeven. Ondanks de afsprakendurven we nog niet goed mee te verdedigen op het afstandsschot en zijn we nog niet alert genoeg bij het wisselen van het spel.

Na aanvankelijk een achterstand te zijn opgelopen, wisten we langzamerhand de druk te verhogen en kwamen we terug op één doelpunt verschil. Helaas was er bij de vak wisseling even geen aandacht en wist DDW weer uit te lopen. Ruststand 8-11

Na rust wist DDW nog maar 4 keer te scoren en hadden ze moeite met het veel beter en consequenter verdedigen. Helaas kregen we een paar ongelukkige doelpunten tegen, de scheidsrechter was er duidelijk niet bij en zag meerdere keren de lijnen over het hoofd, waaruit DDW dan ook uit kon scoren. Een eindstand van 12-15, gaf toch een vertekend beeld. Uiteindelijk zien we steeds meer progressie in het spel. Nog meer vertrouwen in elkaar en kunnen we de huidige 3e plaats wellicht behouden.

Senioren 1, maakt het te spannend.

Greenshot 2018 12 09 22.53.18kopieHet begin was goed, Mies pupil van de week scoorde 2x, dus goed voorbeeld te volgen. De tegenstander Odisco had nog geen punt verloren, dus opgepast. Al na 10 minuten was eigenlijk zichtbaar dat er voldoende mogelijkheden waren om de wedstrijd winnend af te sluiten. Na 0-1 op achterstand te zijn gekomen door een strafworp, nam DAW het heft in handen. Met goed spel, de inzet op de juiste momenten en prima doelpunten bereikten we een ruststand van 6-3. In de rust de tactiek nog even doorgenomen en wilde we zo snel mogelijk uitlopen naar 4 doelpunten verschil en beetje gas terugnemen.Greenshot 2018 12 09 22.56.21kopie

Al snel viel de 7-3 maar nog geen minuut later scoorde Odisco, 7-4, maar even daarna wist Renske weer te scoren, het verschil van 4 was er weer. Met nog 13 minuten te spelen hadden we de riante positie van 5 doelpunten verschil bereikt en kreeg Dezie haar publiekswissel en kan ze gaan genieten van het korfbal- zwangerschapsverlof. Ook Pleun mocht haar opwachting weer maken en viel goed in. Toch was de concentratie weg en werd Odisco veel scherper en kwam zij terug tot 10-9. Waar anders wellicht DAW in paniek raakte, bleven we rustig, maakte bijna geen fouten en scoorde een verdiende strafworp. We sloten af met een mooi afstandsschot van Demy. Eindstand 12-10 en evenals het 2e een mooie 3e plaats op de ranglijst. Nog in de zaal de traditionele borrel van de “klok” genoten op de overwinning en natuurlijk werd het bedanken van het fijne publiek niet vergeten.

Realisatie De Graauw Webdesign - Copyright © 2000-2023 DAW Schaijk - Alle rechten voorbehouden.