• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

DAW Schaijk Korfbal

Na in 2018-2019 te zijn gepromoveerd met zowel het 1e als het 2e team was handhaven de 1e optie. Voor het 1e werd de lat zelfs hoger gelegd, spelen om de hoogste plaatsen.

Afgelopen zondag moest DAW 2 het geheel zelf doen. We konden er niet vanuit gaan dat Spes wel zou winnen van Stormvogels, die op de laatste plek stonden. Neen we moesten het zelf doen, winnen van Be Quick. Kijkende naar de uitslagen van de eerdere wedstrijden was zichtbaar dat het 2e team steeds beter ging trainen en de wedstrijden met een gelijk spel of gering verlies konden afsluiten. Vandaag dus tegen Be Quick, en handhaven in de res-topklasse is het doel, dus winnen!

DAW Schaijk 2 handhaaft zich in hoogste klasse!

Nadat het tweede verschillende jaren achter elkaar gepromoveerd waren, kwamen ze dit jaar zowel op het veld als in de zaal in de hoogst haalbare klasse voor reserve teams terecht: de reserve topklasse.

Het tweede begon verrassend goed aan de zaalcompetitie, ondanks het wennen aan de schotklok. Echter kwamen ze helaas daarna in een dipje terecht met als dieptepunt de wedstrijd tegen Be Quick, waar uitgerekend vandaag de return tegen plaatsvond. DAW 2 moest punten pakken om degradatie te voorkomen, of korfbalclub de Stormvogels moesten punten laten liggen. De laatste weken was DAW scherp aan het trainen en ook de wedstrijden gingen weer beter lopen.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er besproken dat we zelf moesten bewijzen dat we deze klasse aankunnen door de winst te pakken. DAW 2 begon scherp aan de wedstrijd en wist snel de 0-1 te scoren. Er volgde en spannende strijd, met een 5-8 ruststand in het voordeel van DAW 2. Door goed opgezette aanvallen, het aanvalsspel simpel te houden, druk te geven in de verdediging, concentratie en het verstand te blijven gebruiken bleef DAW 2 aan de goede kant van de score. Op het eind van de wedstrijd sloeg de vermoeidheid wel toe bij de dames van DAW 2, waardoor Be Quick wel wat in kon lopen. Echter gaf DAW de winst niet meer uit handen en won DAW 2 de wedstrijd met 10-12.

Alle meiden hadden hard gestreden, de meiden in het veld, maar ook de reserves op de bank hadden een belangrijk aandeel in het ondersteunen van de verdediging door het coachen van de posities van de speelsters.

215IMG 0101Extra blij was DAW 2 met de punten toen bleek dat hun concurrent Stormvogels van Spes gewonnen had. Andersom was Stromvogels effe te vroeg met juichen, er stond al een filmpje op FB, terwijl DAW 2 nog een helft moest spelen

Volgend jaar dus wederom actief in de hoogst haalbare klasse! Proficiat meiden!

Ook onze vaste juryleden willen we hartelijk bedanken! Elke thuiswedstrijd stonden ze weer voor DAW 2 klaar om de scheidsrechter te ondersteunen met het leiden van de wedstrijd en de schotklok te bedienen. Leoni van der Heijden, Twanne van Keijsteren en Perone van Keijsteren kei bedankt!

DAW Schaijk 2 gaat zich nu voorbereiden op de tweede helft van het veldseizoen waar ze ook in de reserve topklasse uitkomen.

DAW Schaijk korfbal 1 blijft knokken voor de 2eplek.

Het 1e team van DAW Schaijk korfbal moest naar Son en Breugel. De 1e wedstrijd werd moeizaam met 5-3 gewonnen, dus vandaag hadden we nog wat goed te maken.

De 1e helft was ronduit niet goed. De verdediging ging nog wel, maar in de aanval hadden we geen antwoord op het verdedigen van Corridor.

In de rust nogmaals de aanvalstactiek besproken en in de loop van de tweede helft werd het tempo hoger, werd de inzet beter en komen we los van de tegenstander.

Voor rust ging de wedstrijd gelijk op en konden we vlak voor rust voorkomen, helaas werd de stip gemist. Met een ruststand van 6-6 mochten we zeker niet tevreden zijn.

Na rust scoorde Corridor 7-6, maar daarna nam DAW het heft in handen. Na mooie loopacties werden er scoringskansen gecreƫerd en wisten we ook weer te gaan scoren. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een overwinning. 9-14.

De Junioren die nu al een tijdje meedraaien pakken het steeds beter op. Pleun speelde voor het eerst een hele wedstrijd en dat ging goed. Ook Eeke die na een lange blessure en van de week nog ziek was, viel goed in.

217IMG 3887De lange korfbal dag werd afgesloten met een gezamenlijk uitje, sushi eten in Uden. Oh ja en het toetje, niet normaal. :)