Logo

224DSC01325DAW Schaijk Korfbal zet opgaande lijn voort en wint overtuigend

Op Moederdag speelde DAW tegen VIOS uit Ottersum, waar we de uitwedstrijd maar moeizaam met 5-8 wisten te winnen.

Samen met de pupil Shanomie en voor Dezie die deze week bevallen is van een dochter Noa, wilde we vandaag een goed resultaat neerzetten. We willen in ieder geval zo lang mogelijk blijven aanhaken met de koploper SVOC.

Helaas was Dide vandaag ziek en moest zij langs de kant toezien.

We starten de wedstrijd goed en binnen 3 minuten stonden we met 2-0 voor.

We wilde VIOS weinig speelruimte geven, toch wisten zij de aansluittreffer te scoren binnen enkele minuten. Daarna hadden wij de verdediging goed staan en had VIOSA ook weinig geluk met de kansen die ze af en toe kregen. Voor rust wisten we uit te lopen naar 7-1.

Na rust was het zaak om te blijven scoren. Annerieke die de 1e goal scoorde pakte na rust met eveneens weer een schot op afstand de draad weer op. We bleven daarna rustig spelen en benutte de kansen. Niet alle mooie kansen gingen erin, maar de overtuiging was er. 10 minuten voor tijd zijn we iets ander gaan verdedigen wat VIOS een doelpunt uit een doorloopbal en een strafworp opleverde.

Deze keer scoorde 8 van de 9 speelsters en waren Auke en Annerieke productief. We creĆ«erden 94 doelkansen en gaven zeer weinig weg. Het scoringspercentage kan zeker nog omhoog.

Tot slot.

227DSC01327Soms willen we bij DAW nog wel eens commentaar leveren op de scheidsrechter, niet goed en zeker vandaag niet gebeurt. De scheidsrechter liet de wedstrijd lekker lopen en greep in waar nodig.

Al met al, samen met Shanomie die het allemaal spannend en geweldig vond, een geslaagde Moederdag in Schaijk! Winnen met 13-3.