Odiliapeel uit, dat is weer eens iets anders. Lekker op het hoofdveld, niet helemaal vlak maar toch prima bespeelbaar. Maar na een behoorlijk aantal wedstrijden op het vlakke, strakke kunstgras van DAW, Blauw-Geel en Gemert toch wel effe wennen. Dat was te zien aan het spel. Het verliep bijzonder stroef. Odiliapeel, dat al meerdere keren was getrakteerd op een ruime nederlaag, keek de kat uit de boom en wachtte rustig af wat ging komen. Probleem was dat er weinig kwam. Geen overleg, slechte passing en veelvuldig balverlies was aan de orde van de dag en tot een fatsoenlijke aanval werd niet gekomen. Totdat Michiel het 16-meter gebied van Odiliapeel penetreerde en werd neergehaald; Penalty!  Deze werd keurig binnengeprikt door Bert en met nieuwe moed kon de wedstrijd voortgezet worden. Zo’n 10 minuten voor de rust besloot Bert nog maar eens een poging te wagen, maar zag zijn schot gekeerd worden door de doelman. Deze kreeg de bal echter niet geheel onder controle, en terwijl hij zich al verontschuldigde tikte Victor de rebound binnen: 0-2. Met deze stand wilden we eigenlijk graag gaan rusten, maar Odiliapeel rook zijn kansen tegen een zwak opererend DAW, en zette hoog in op de counter. Het was dat Antwan op zijn post stond, anders waren we niet ongeschonden de eerste helft uitgekomen. Uiteindelijk kwamen we dat ook niet, ware het niet dat dit van veel andere aard was. Dorus, net terug van een langdurige blessure, verstapte zich op het middenveld en stortte met een schreeuw ter aarde. Het zag er niet goed uit, en de scheids floot in overleg dus maar voor de rust. Dorus kon niet meer verder en werd vervangen door Paul, terwijl Kees zijn plek mocht afstaan aan Corvin. De tweede helft zou beter moeten zijn, want de afspraken in de rust waren hard en duidelijk. Maar op een of andere manier liep het niet. Antwan was de beste man aan DAW zijde en bokste diverse kansen uit zijn doel, maar het was wachten op een tegendoelpunt. Er werd geen enkel duel meer gewonnen, en het werd ipv beter alleen maar slechter. Het duurde tot ongeveer een kwartier voor tijd, dat Odiliapeel zijn doelpuntje in de schoot geworpen kreeg. Nota bene een duel op de helft van Odiliapeel werd zo laks aangegaan (en dus verloren) dat er een uitbraak volgde over rechts die onberispelijk werd ingeschoten. De 1-2 stond op het bord en er dreigde een debacle. Odiliapeel drong aan en het was een kwestie van tijd dat de gelijkmaker er kwam. Echter, zoals wel vaker, viel het kwartje de andere kant op. Uit een strakke corner van Michiel kopte Rolf de 1-3 binnen. De wedstrijd leek gespeeld. Helemaal toen Michiel een dieptepass op waarde schatte en deze afmaakte met een perfecte lob vanaf zo’n 20 meter…… Met 1-4 kon er eigenlijk niks meer gebeuren, maar de waarheid lag toch even anders. Direct vanaf de aftrap gaf Odiliapeel weer gas en dit resulteerde in een snel tegendoelpunt. De bal kwam wederom vanaf het middenveld en de spits schoot hard en laag binnen: 2-4. Het spel werd er niet beter op en in de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Odiliapeel nogmaals loon naar werken, toen een counter via de linksbuiten het net vond: 3-4. Snel hierna werd er afgefloten en konden we gaan kijken hoe het met Dorus ging. “Niet goed”, was de reactie, maar we hopen dat het meevalt…..

Volgende week geen verslag ivm geen wedstrijd, maar een toernooitje in Boekel…