• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
De weersverwachtingen voor deze zondag kenden superlatieven als “prachtig”, “zonovergoten”, “bijna zomers” en “schitterende lichtinval”. Met name dat laatste aspect inspireerde de familie Van de Rande deze dag tot het organiseren van een gezellig familie-uitje: een fotoshoot! Generaal Libero was er derhalve niet bij in de thuiswedstrijd tegen het reservevlaggenschip van NLC ’03 en dat bood perspectief.
Velen hebben zich de afgelopen dagen afgevraagd waar de afkorting NLC voor staat, vandaar dat dit verslag begint met het bijbrengen van enig historisch besef. Het was vroeg in de ochtend van 7 maart 1803 toen Norbert Litta, destijds een prominent en succesvol anti-Napoleonstrijder, zijn plunjezak inpakte met drie bananen en een krentenbol. Zijn plan was tamelijk ambitieus, want vandaag zou hij de voorste linie van Les Bleus een geweldige klap gaan bezorgen op de zanderige arena van Herperduin. Om een lang verhaal kort te maken: dat ging hem niet worden en onze Norbert moest er als een haas vandoor. Ergens tussen Lith en Lithoijen, waarvan alleen de eersten in de lijn der overlevering van de fabelen van Norbert Litta de exacte locatie weten, zou hij onderdak vinden. Zijn militaire carrière was voorbij, maar dat weerhield hem er niet van een nieuw bestaan als ICT specialist op te bouwen. Redenen genoeg om er een club naar te vernoemen.
 
DAW 4 doet nog mee om de tweede plek op de ranglijst en was er dus veel aan gelegen om de punten vandaag op eigen Heuvel te houden. Helaas was dat er in de eerste helft niet echt aan af te zien. Het spel was gezapig en mochten de toeschouwers na een kwartier kunnen kiezen tussen het afkijken van de eerste helft en het bekijken van de herhaling van Goedemorgen Nederland, dan zou er een grote Eyjafjallajökullachtige stofwolk richting de TV te zien zijn geweest. Gelukkig kregen ze die mogelijkheid niet en werden zij gedwongen om toe te zien hoe DAW 4 tot overmaat van ramp ook nog eens op achterstand kwam. Op het randje van buitenspel werd geprofiteerd van onoplettendheid in de DAW defensie en daarmee was de 0-1 een feit. DAW combineerde af en toe aardig, maar tot echte kansen kwam het voor de thee niet. Hiddefantoom Huizenga leek te gaan profiteren van de NLC-doelman die te laat zijn doel uit kwam, maar daarbij werd hij vijf meter buiten het strafschopgebied omver gekegeld. Het bleef bij een gele kaart en ons fantoom bleef na deze strike in de rust verdwaasd in het kleedlokaal achter.
 
In de tweede helft kwam mister Ikke-Ikke binnen de lijnen en dat gaf de Schaijkse formatie een extra impuls. Lang zou het niet duren voor FC Hollywood persoonlijk de 1-1 aantekende. Uit een prima vrije trap van Braimar werd de bal door Butcher Episode One met het hoofd bij Bensinho bezorgd, die bal op zijn beurt met een kopbal de bal over de Lith(oijen)se doelman liftte. DAW was van de 0 af en ging direct op zoek naar meer. Bas “7-5 joenge, rekenwonder” Martens had zijn wereldgoal van vorige week nog precies in gedachten en herhaalde dat kunstje nu met zijn ogen dicht, door een afvallende bal van buiten de 16-meter door een oerwoud van 19 benen, 6 armen en een neus in de goal te knikkeren: 2-1! Heel lang kon DAW 4 daar helaas niet van genieten, omdat de vermeende Mol van Ravenstein al snel de gelijkmaker op het bord zette. De Kuster legde de bal met veel zorg en toewijding terug op doelman Stefan van Summeren – niet de broer van de meest recente winnaar van de Hel van het Noorden – en zag daarbij de vele polletjes van “veld” 2 over het hoofd. Voor hen die de wedstrijd FC Twente – Tottenham Hotspur nog vers in het geheugen hebben: het werd een fraai Boschkertje en de stand was weer gelijk. Niet lang daarna konden de bezoekers zelfs nog op 2-3 komen, maar daarbij rekenden ze buiten Ricky “quarterback” van Boekel, die deze zondag als waard verkleed was. Waar de bal alleen nog maar in de goal getikt hoefde te worden, greep Don Hakkelaar met gevaar voor vriend en met name vijand in met een perfect getimede sliding op de bal. De gasten voelden zich ten onrechte bestolen en niet veel later hadden ze definitief het nakijken. Doelpuntenmachine De Guusman dook op in de vijandelijke 16 en joeg een bal uit de scrimmage met rechts hoog in het doel, 3-2! NLC kreeg nog wat kansjes op de gelijkmaker, maar de overwinning voor DAW 4 kwam niet echt meer in gevaar. Drie nuttige punten erbij en bij winst in de midweekse clash bij Nooit Gedacht 3 en aanstaande zondag op bezoek bij koploper Nulandia 3, is de periodetitel binnen handbereik.
Tagged under Senioren