De eerste 2 wedstrijden van het zaterdagteam zitten er weer op.
Na een enerverend seizoen 2010-2011, konden we vorige week met frisse moed beginnen.
We mochten thuis aantreden tegen Boekel Sport, wat net zoals wij ook met een teruglopend aantal spelers te kampen heeft.

Vorig jaar waren Dré en Dennis vanwege blessures genoodzaakt om zich terug te trekken en Gertjan, Dorus en Willem zijnal geruime tijd niet beschikbaar vanwege blessures. Ook René speelde vanwege een carriere-verandering al vanaf november niet meer mee
Daar kwam kort voor aanvang van de competitie de afmelding bij van Rolf Kok, die terugkerende knie-problemen heeft en zijn voetbalschoenen ook aan de wilgen heeft gehangen.

Vandaar dat wij de transfermarkt op zijn gegaan. Helaas is ons budget nul, dus moeten wij het vooral hebben van transfervrije spelers.
En die werden gevonden!! Marco van Boekel en Eric van de Venne zijn inmiddels aangesloten en René Bens heeft na een half jaar weer zijn rentree gemaakt.
Daarbij opgeteld een enkele 'oproepkrachten', hopen we komend seizoen toch steeds weer voldoende mensen voor de wedstrijden op de been te krijgen.

Boekel Sport kwam met een gehavend team, maar stelde toch gewoon elf man op. Na een wat aarzelende start kwam de DAW machine langzaam maar zeker op gang en werden de eerste speldeprikjes van het seizoen uitgedeeld. Enkele enorme kansen werden nog gemist, maar dat is normaal zo aan het begin van een nieuw seizoen.
Het was Viktor die de ban brak met een prachtige gelepelde bal, waar de doelman echt geen verweer op had: 1-0. Nog voor de rust werd het 3-0. De doelpunten leken steeds gemakkelijker te vallen, en dat beloofde wat voor de tweede helft.

Meteen na de rust werd de 4-0 aangetekend, waarna zich een bepaalde rust over de wedstrijd leek te werpen.
Een periode van 20 minuten gebeurde er erg weinig. DAW controleerde en Boekel sport probeerde het wel, maar werd niet echt gevaarlijk.
Het laatste kwartier zorgde weer voor meer vuurwerk: Na de 5-0 volgde de 6-0 en 7-0 vrij snel.
De wedstrijd liep hierna vlot naar zijn einde en de overwinning smaakte voortreffelijk.......

De 2e wedstrijd was er eentje tegen UDI'19 en werd gespeeld op het voortreffelijke kunstgras in Uden.
Met slechts 12 man gingen we richting uden. De last-minute afmeldingen waren vervelend en omdat Marco eigenlijk niet geheel fit was (rug) moesten we al na 20 minuten wisselen. Het was bloed-heet, de wissels dus al snel opgebruikt, maar het spel was niet slecht. Alleen in de omschakeling was het nog niet denderend, en zo kon Udi af en toe voor gevaar zorgen via de counter. Nadat de Udi-doelman al herhaaldelijk voor redding had gezorgt was het uiteindelijk weer Viktor die de score opende. Er volgende kansen aan beide kanten, maar de doelman van Udi stond zijn mannetje en ook Tuur ranselde nog twee balletjes uit zijn goal.

Na de rust kwamen we nogal stroef uit de startblokken.
Dat resulteerde in een korte serie aanvallen van Udi, maar die leverden nagenoeg niks op.
Hierna waren wij weer aan de beurt, maar inzetten van Viktor, René en kopballen van Eric en Marcel leverde ook niks op. Kwam nog bij dat de Udi-doelman een onwaarschijnlijke redding had op een van richting veranderd schot van Viktor. Hij tipte de bal katachtig uit de kruising. Ook  Tuur mocht nog handelend optreden; een laag schot werd kundig tot corner verwerkt en een krullend hoog schot ook uit de bovenhoek getikt. Een kleine overwinning leek ons deel, maar daar kwam net voor tijd nog verandering in.
Een hoge bal werd voor het doel van DAW geslingerd, zo ongeveer ter hoogte van de 11 meter. Een instormende speler van Udi wilde heel graag zijn hoofd tegen de bal zetten, maar had niet meer gerekend op Corvin, die naast hem liep. Al struikelend over elkaars benen, kwamen ze beiden plat op hun gezicht terecht.
De scheids had geen medelijden en gaf Udi een pingel. Deze werd onberispelijk binnengeschoten door de linkerspits van Udi.

De 1-1 was een kleine tegenvaller, maar de wedstrijd zeer sportief en de leiding prima.