• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Afgelopen zaterdag stond voor ons de topper tegen het altijd lastige Gemert op het programma. Vanwege blessures, tennis en andere redenen hadden we op donderdag nog slechts negeneneenhalve man ter beschikking, maar enkele telefoontjes, mails en sms-en later konden we toch 11 man opstellen en hadden we zelfs reserves.
Ons begin was veelbelovend en met overtuiging gingen we vol op de aanval het gevecht aan. Ton van Tuyl was op het middenveld een stuwende kracht voor onze voorwaartsen, maar de kleine en grote kansen die in de beginfase van de wedstrijd werden gecreeerd, werden nog niet benut. En -zoals een ongeschreven wet in het voetbal ons leert- als je zelf niet scoort, krijg je er wel één om je oren. Uit een strak uitgevoerde counter scoorde de spits van Gemert de 0-1. Er was eigenlijk nog niet veel aan de hand, maar toen een minuut of 10 later ook de 0-2 uit de counter werd gescoord, werd al duidelijk dat het een moeilijk middagje zou worden.

Ons aanvalsspel werd er niet minder op en na een mooi opgezette aanval over diverse schijven kon Henri de 1-2 op het bord zetten.
Helaas stond onze verdediging in zijn totaliteit te slapen toen Gemert voor de derde keer over de middenlijn kwam. Dit resulteerde in een grote mogelijkheid voor Gemert. En de spits die in 10 seconden 3x mocht aanleggen liet zich dit buitenkansje niet ontnemen; hij scoorde de 1-3. Na wat schermutselingen rondom Jan mochten we thee gaan drinken.

Na de rust en wat wisselingen begonnen we aan de klus om de achterstand om te buigen naar een voorsprong. Dit viel niet mee want Gemert verdedigde stug. Aan de andere kant moesten we opletten niet wederom met een counter verrast te worden. Gelukkig speelde Antoine een puike pot en hield hij meerdere keren zijn hoofd koel bij 1 tegen 1 situaties. Hij hield ons nog lang in de race. We kwamen op 2-3 nadat Victor knap binnenprikte en eigenlijk wees alles erop dat de gelijkmaker er aan zat te komen. Ton slalomde nog een keer door de verdediging van Gemert maar wist niet doeltreffend af te ronden. Ook Mark, Victor en Henri kregen nog een kansje, maar het mocht (vooralsnog) niet baten; de 2-3 bleef staan. Het was Gemert wat wist te profiteren van een onoplettendheid en wederom via de counter werd de 2-4 aangetekend. Wat later werd Bert in het strafschopgebied van Gemert gehaakt en Twan schoot de pingel onberispelijk binnen; 3-4. Dit was tevens de eindstand.

Ondanks met vlagen goed te hebben gespeeld en veruit het meeste balbezit te hebben gehad, waren we niet goed genoeg bij de les om Gemert te overwinnen. Volgende week uit naar Boerdonk. Kijken wat dat gaat worden!

Tagged under Senioren