Omdat we vorige week een lesje in afmaken hadden gehad, zouden we deze week toch scherp genoeg moeten zijn om de talrijke kansen zelf eens af te maken. Met slechts 11 -al dan niet fitte- spelers mochten we afreizen richting het pittoreske Boerdonk, alwaar de plaatselijke veteranen-garde ons al opwachtte. Hoewel we zelf de overtuiging hebben dat we het op voetballend gebied niet af hoeven te leggen, weten we uit voorgaande seizoenen dat de fysieke gesteldheid van de Boerdonkianen meer dan sterk is . Daarom ook het advies om de bal het werk te laten doen. En dat deden we dan ook. Maar met een speelveld waarvan het gras net iets te lang was, viel het op dat de passing slordig was. Vele ballen kwamen net niet aan, dus moesten er weer vele meters gemaakt worden, wat niet slim was op deze warme namiddag.
Toch ontstonden er al in de eerste helft diverse kansen en hadden we met een voorsprong de rust in moeten gaan. Maar zoals zo vaak kregen we zelf de deksel op de bekende neus, toen we weer eens elkaar aan stonden te kijken bij een countertje. Wie greep er in?? Niemand. En zo kon het zijn dat we 1-0 achter kwamen. Zelf scoorden we niet uit de vele kansen die er waren voor Jan, Henri, Marcel en Marcel. De rust kwam dan ook als geroepen....

Na de rust geen wisselingen, want die waren er gewoonweg niet. Maar wel weer talloze kansen die -wederom- helaas allen werden gemist.
Totdat een mooie pass Jan bereikte, die zich geen seconde bedacht en de bal panklaar op het hoofd van Henri deponeerde. Hij knikte raak bij de 2e paal: 1-1!! Hierna roken we de overwinning en de kansen regen zich snel aanéén. De grens- en scheidsrechter maakten er echter een potje van. De zgn. buitenspelval-tactiek van Boerdonk klopte voor geen fluit, maar daar trokken de beide heren zich niks van aan. Zo werden Jan, Henri en Marcel van den heuvel allemaal teruggefloten in de directe doortocht richting Boedonk-doel. Maar in alle gevallen was het zeker geen buitenspel. Een duikkopbal-goal van Gertjan Kuijpers werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel, terwijl hij toch heel duidelijk 'achter de bal' bleef. En als de grensrechter eens een keer twijfelde, dan werd hij wel weer wakker geschreeuwd door de spelers van Boerdonk.....

Helaas werd Johan nog "weggezonden". Nadat hij in een duel zijn tegenstander raakte, draaide deze zich om en schopte Johan zo een paar meter de lucht in!!! Hij mocht vertrekken en Johan moest mee. Wat een onrecht.

De wedstrijd kabbelde naar zijn eind en de warmte ontnam ons ons laatste beetje slagkracht. Hoewel wij zeer matig speelde, was Boerdonk zo mogelijk nog zwakker, maar een winnaar mocht er deze zonnig zaterdag niet zijn. De wedstrijd eindigde in een 1-1.