• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Door het inspirerende idee om alle nationale munten af te schaffen en een gezamenlijke euro in te voeren, een keuze waar de luie en op 36jarige leeftijd pensionerende Grieken momenteel de vruchten plukken, zijn de kwartjes helaas verleden tijd. Daarom was het voor DAW 4 zaak om ervoor te zorgen dat het tieneurocentje deze keer eens de goede kant op zou vallen.

Na het bekerdebakel en een overwinningloze serie van vijf wedstrijden in de competitie, stond vandaag hoogvlieger Venhorst 2 op het programma. We putten echter hoop uit de wedstrijd van vorige week in Oeffelt, waarin het mogelijk bleek om als onderliggende thuisploeg met drie punten te gaan lachen. Dat bood dus perspectief en DAW 4 ging dan ook enthousiast van start. De duels werden op het hele veld stevig aangegaan en de geoliede oranjehemdenmachine begon op stoom te raken. Na ongeveer een kwartier kreeg DAW 4 al loon naar werken, toen Jeroen van Leijsen de bal vanaf rechts voor de pot gooide. Door een schoolvoorbeeld van lachwekkend slecht uitverdedigen belandde de bal bij Ton Reijnen, die alert profiteerde, 1-0! DAW bleef de betere ploeg en had niet veel te duchten van het voortdurend buitenspel lopende ensemble uit Venhorst. DAW 4 kreeg aan de overzijde via Japie Jans en Jeroen van Leijsen nog een paar 100% kansen op de 2-0, maar die zou er voor de thee niet komen. Venhorst dacht daarentegen de gelijkmaker aan te tekenen, nadat een schot op de paal in de rebound alsnog binnen geschoten werd. Helaas voor de gasten stond de doelpuntenmaker voor de bal en werd de goal terecht afgekeurd. Vanwege inderdaad opnieuw buitenspel. Het blijft toch een lastige spelregel. De bezoekers voerden de druk in het laatste kwartier van de eerste helft flink op en bij het ruiken van de thee bezorgde Ton Reijnen de bal perfect op maat bij een Venhorstenaar, die de bal sportief recht in de handschoenen van kiepert Ralf Albers schoot.

In het tweede bedrijf werd er opnieuw erg hard gewerkt door Das Vierte, waardoor de vijandelijke formatie met succes ver van de goal gehouden werd. Het spel werd door toenemende vermoeidheid wat minder, maar dat mocht de pret niet drukken. Na weer een ontelbaar aantal keren ‘hij nie!’ van de tegenstander kreeg DAW 4 de kans om op 2-0 te komen, maar Japie Jans kon na een goede solo de doelman niet verschalken. DAW probeerde onder de druk uit te komen en kreeg met invallers Ricky ‘lange bal’ van Boeken en Theun ‘Verstegen-Ruijs’ Laurant wat frisse adem. Bas ‘als ik niet zoek te trainen heb ik zogenaamd examens’ Martens stuurde Jeroen van Leijsen de diepte in, die deze keer geen zin had om de keeper te passeren. Hij besloot zijn geluk van twintig meter te beproeven en schoot het witte leder fantastisch in de kruising, 2-0! DAW zat op rozen (althans spreekwoordelijk, want op kunstgras kunnen geen rozen groeien en anders zouden we er niet op gaan zitten) en leek op weg naar de eerste driepunter van het seizoen. Na een trucje van Djarek van den Hoogen in de slotfase, had zijn directe tegenstander ook een trucje bedacht: een ijsbeentje! Wat volgde was een komische aflevering uit de medische real life soap “Willy Weet Wel Wat!. Met naar mishandeling neigende massagepraktijken hielp hij onze Ausputzer rap weer overeind, waarna we de strijd voor drie punten verder konden vervolgen.  Venhorst kwam steeds dichter in de buurt van het Schaijkse doel en nadat uit een corner eerst vrijuit ingekopt kon worden, volgde vlak voor tijd opnieuw een gevaarlijke doorbraak. Gelukkig was Ton Reijnen op tijd om de bal voor de voeten van de Venhorstspits naar de cornervlag te maaien, waarmee hij Ralf ‘ik kom alleen van de lijn af als ik twintig meter voorsprong heb’ Albers wat terug kon betalen voor zijn Robin Hoodachtige ingreep in de eerste helft. In de extra tijd van de blessuretijd was het dan alsnog raak. De onzichtbare en daardoor volledig onderschatte rechtshalf-spits van Venhorst schoot knap binnen: 2-1. Daar bleef het gelukkig bij en daarmee heeft DAW 4 haar puntenaantal opgeschroefd van 2 naar 5! Volgende week wacht Siol 2, komt dat zien! Lokatie: Katwijk, niet te verwarren met Poesbuurt.
Tagged under Senioren