Begin vorig jaar werden de spelers van DAW 7 door hun landerse collegas uit Zelland nog uitgemaakt voor 'een stel ouwe bokkuh' nadat de Zellanders met 6-0 van het veld afdropen.. In vergelijking met de tegenstander van afgelopen zondag, SCV 4 uit Velp, leken de spelers van DAW 7 wel net uit de baarmoeder getrokken rondspartelende veulentjes. Niet vanwege het spel van DAW 7, maar vanwege de gemiddelde leeftijd van de Velpenaren! Ik schat 98. Nu ben ik ook geen kei in het schatten van leeftijden als er geen pronte borstjes aan de voorkant beginnen te groeien, maar ik moet aardig in de buurt komen. Grijs en grauw.

De mist trok gelukkig weg op veld 3. 10.00 's morgens. Vanaf minuut 1 was het eenrichtingsverkeer en de tegenstanders, die waarschijnlijk de oorlog nog meegemaakt hebben, hadden loopgraven gegraven rondom de eigen 16. Het waren een stel taai-taaie ouwe oorlogsveteranen. En traag!!! Een ingooi duurde minstens 6 minuten. Zuivere speeltijd eerste helft: 4 minuut 36, naar boven afgerond. Even voor rust: Een bewust bedoelde voorzet van den onze verdween onbewust in de verre hoek en met een gelukje kwam DAW dus op voorsprong (nee, John dat was zeker niet zo bedoeld!!). De rust volgde en duurde het leek wel 65 minuten. SCV ging toen namelijk pas van de beademing af en de 2e helft kon beginnen.

Na 1 minuut waren de gasten uit Velp al moe en kon DAW eindelijk doen wat ze dit jaar al veel hebben gedaan: doelpunten maken. Stijn van lijk van Lith scoorde! Onmogelijk denkt u! Maar neen, het is heus waar! Het mooiste doelpunt van de morgen (ten minste dat vond pa van Lith), Kent u dat doelpunt van van Basten in de finale van het EK'88 tegen Rusland?? Nou zo ging ie dus NIET!

Hier en daar probeerde SCV het spel nog meer te vertragen (bijvoorbeeld met wisselen! Met name heupprotheses werden ontzettend veel gewisseld deze wedstrijd!). Vervolgens scoorde Bi (3x), D'n Onze, Basse en Edje nog en stond er 7-1 op het formulier. Weet je wie er niet had gescoord? Het slangemens.. Prutser!

Volgende week tegen het eveneens ongeslagen Festilent 5 bij Festilent daags na Festyland. Das andere koek!