• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Het 8ste van DAW werd voor deze zondag voormiddag verwacht op het sportpark van Long tree City. Beter bekend als Langeboom. Ter versterking van de nogal blessuregevoelige verdediging van DAW werd de positie van laatste man ingevuld door Stef Huvenaars waarvoor onze dank. De klok, gesponsord door juwelier Manders Schaijk, gaf aan dat het 12 uur was dus de scheidsrechter gaf het startsein. Vanaf de aftrap was DAW lekker fel en agressief en dit had de tegenstander ook al na 10 minuten door. Het duurde dan ook niet lang voordat DAW zijn eerste goedlopende aanval uit kon voeren.

We slaan een kwartiertje over als we in een keer een zeer opvallende aanval zien, ingezet door T. van Leuken. Deze slalomde kinderlijk makkelijk tussen de linies van de tegenstander door. Hij tikte tussen de linies elke keer de bal een keer een linie verder. Het leek erop alsof hij telkens zijn tegenstander links op zijn schouder tikte en er dan rechts langs liep en andersom. Dit deed hij tot aan de keeper toe. Deze passeerde hij met een schuiver links in de hoek en bracht zo de stand op 0-1.

Hieruit bleek wel dat de blessure waar deze speler vorige week nog wel last van had grotendeels over was.

Niet veel later werd de bal via een combo tussen de gebroeders Huvenaars naar T. van Leuken gespeeld. Deze zag B. den Ouden vrij staan, aarzelde geen moment, en speelde af. Den Oude stond helemaal voor open doel en besloot de netten maar eens te testen. Nadat de vangnetten achter het doel goedgekeurd waren kon de keeper opgelucht de bal weer het in het spel brengen.

Nadat er 2 aanvallen geen doel troffen werd er weer een aanval opgebouwd maar dit maal een keer over de rechter flank. T van Son knutselde wat in zijn hoekje rechtsvoor en zag tot zijn genoegen nu T. van Leuken opkomen in de 16. Hij gaf voor en van Leuken kon afronden. 0-2

Over, naast, in de handen van de keeper en naast waren de uitkomsten van de kansen die DAW verder nog kreeg.

SES kwam er verder niet veel aan te pas mede doordat de verdediging vrij goed stond.

De tweede helft begon DAW weer fel maar SES leek zijn draai ook een beetje gevonden te hebben en voetbalde wat meer op de helft waar DAW verdedigde.

De aanvallen van de oranje hemden bleven desalniettemin niet uit. Tijdens een van deze aanvallen werd P. van Dijk gevloerd maar eiste daarna wel de vrij trap op. J. Lips had een nieuwe techniek bedacht en sloot aan bij de muur van de tegenstander met zijn rug naar de bal. Dit om de keeper op het verkeerde been te zetten? Helaas mocht dit niet baten de bal zeilde ruim over.

Even later brak SES door en de spits kon alleen op onze keeper af. Deze dook echter als een kat op een bolletje wol op de bal. Maar de aanvaller haalde nog flink door even leek het erop dat onze keeper niet door kon maar gelukkig was daar geen sprake van. Even later werd net buiten de 16 M. Huvenaars neergelegd.

Nadat D. van de Zanden de bal had goedgelegd, het gras had gekamd en de stappen had afgeteld, deed J. Lips nog een uiterste poging om de keeper af te lijden. Of het nu lag aan de prachtig genomen vrije trap of aan de soort van afleidingsmanoeuvre van J. Lips, de bal trof doel. 0-3.

De scheidsrechter had niet veel te doen gehad maar was blijkbaar toch toe aan een beetje minder mensen om zich heen en floot dus maar af.

Volgende week word het 8ste van DAW verwacht bij festilent 6.

Tagged under Senioren