• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Na drie overwinningen op rij, mocht DAW 4 het deze week op eigen terrein opnemen tegen de riante koploper in de competitie: Festilent 3. Kosten noch moeite werden gespaard en voor het eerst sinds Hannibal met zijn olifanten door de Alpen trok, mocht DAW 4 haar thuiswedstrijd op het hoofdveld afwerken. Hoera.

Op dat hoofdveld bleek Festilent niet de ongenaakbare koploper te zijn, waar het met 22 punten uit 8 wedstrijden wel de schijn van had. De onverschrokken krijgers van DAW 4 trokken een potje met toverdrank uit de kast en gingen als ware Obelixen tekeer tegen de Zeelandse vijand. De gasten waren dit kennelijk niet gewend en kwamen hierdoor maar moeilijk in hun spel. Ze moesten het voornamelijk hebben van hun geheime wapen Gerolf Dekkers, die de DAW 4-defensie herhaaldelijk bezig hield. Verder dan een aantal dreigende scrimmages voor het doel kwam het echter niet en daarbij werd de bal op alle mogelijke manieren over of langs gekeken. Ralf “ooit ga ik de 0 houden” Albers besloot de bezoekers twee handjes te helpen, door een voorzet door zijn vermaarde handschoenen te laten glippen. De schade van dit Vermeertje zou gelukkig beperkt blijven tot een corner. Aan de overzijde van het veld werd DAW 4 een strafschop onthouden, een arbitrale beslissing die genoeg ruimte voor discussie over(v)liet. Veel kansen vielen er in het eerste bedrijf niet te noteren en aldus doende gingen we met een brilstand de catacomben in.

In de tweede helft bleef de strijdlust aan DAW-zijde onverminderd groot. Over het hele veld werden de duels vol overtuiging aangegaan. Mike “man of the match” Broere stoomde als een geoliede TGV op en neer langs de zijlijn en hield zijn wanhopige tegenstander zo met groot gemak uit de wedstrijd. Het geloof in een goed resultaat bleef groeien en de mouwen werden tot ver boven de oksels opgestroopt. De blauwhemden maakten daarbij een almaar lichtgeraakter indruk en dat zou er na de 67e minuut niet minder op worden. Nadat de twijfelende Zeelanders opnieuw vol overgave van het witte leder beroofd waren, belandde de bal opeens bij super-sub Japie Jans, die DAW 4 met zijn nulde balcontact op voorsprong bracht: 1-0! Dit konden niet alle bezoekers even goed verwerken en al snel sloeg de vlam in de pan. Direct na het doelpunt werd er door één van de losgeslagen Zeelandiërs op de achterlijn een kopstoot uitgedeeld en daarmee was de toon gezet. Niet lang daarna kon ook Smous Koekwaus zich melden in het feestgedrang. Na een niets ontziend lompe overtreding op de kwiek manoeuvrerende linkshalf van DAW 4, ontstond er een opstootje, waarbij de matig intelligent overkomende aanvoerde van Festilent de show stal. Bulderend en schreeuwend betichtte hij de tegenstander van provoceren. Desgevraagd kwam hij spellend niet verder dan B-R-O-F-O-S-E-E-E-R-I-J-L-hulplijn-hekje--iërenoflops. Toch vier letters meer op de goede plek dan vooraf gedacht. De toch al fysieke wedstrijd kreeg hierdoor nog een extra zetje in de rug en de oranjelingen waren vastberaden de zege over de streep te trekken. Helaas zou de gelijkmaker er vijf minuten voor tijd toch nog komen. Na een spaarzaam inschattingsfoutje van Djarek van den Hoogen kon de bal bij de tweede paal van dichtbij binnen geschoten worden. D’n Alber was kansloos en moet zodoende nog een weekje langer wachten op een extra apfelcorn. Met een terechte 1-1 eindstand op het bord trokken beide ploegen niet veel later moegestreden van het veld.

Tagged under Senioren