• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Zoals al weken op rij wordt bewezen door de mannen van de koning Kuijper en zijn queen blijkt keer op keer dat zijn ridders van de kantinetafel een lastige horde zijn voor iedere tegenstander. Deze week was het de beurt aan de mannen van het snoeiharde klei die op sportpark den heuvel te Megen, inderdaad ze doen er alles aan om de oranjehemden zich thuis te laten voelen.

Na de kritische noten op het spel van vorige week, waar de massaal aanwezige toeschouwers werden teleurgesteld viel er het een en ander recht te zetten wist coach Kuijper. De tweemaal per week trainende Megenaren zouden hier het geschikte medicijn voor moeten zijn dacht d’n Kuijper gezamelijke met zijn technische bolwerk. Hij wilde ten koste van alles de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend afsluiten, zodat er nog meer belangstelling is voor zijn handtekening. Want koste nog moeite wordt gespaard om hem te paaien en van zijn diensten gebruik te mogen maken. Op de vrijdagavond voorafgaand aan de laatste match zouden al in de achterkamertjes van de Schaijkse kantine het nodige besproken zijn over zijn hernieuwde contract bij DAW 5. Na jaren zwaar onder gewaardeerd te zijn betreft de onkostenvergoedingen voor zijn telefonische bereikbaarheid, pakjes kauwgom, een nieuwe waterzak, gratis nieuwe sokken voor zijn spelers en zelfs de masseuse zou besproken zijn kwam hij vol trots de kaderfeest binnengestormd. Als een wervelwind stormde hij richting de bar om zijn keel te laten herstellen met vocht na de ellenlange onderhandelingen. Na uiteindelijk toch wat gezelligheid te hebben gevonden kwamen de verzoeken om handtekeningen, vragen en gunsten voor het komende seizoen. Zo zouden enkele kroonjuwelen binnen de organisatie de overstap willen maken naar DAW City met een nu al geweldige selectie vol met specifieke kwaliteiten, waardoor ze waarschijnlijk eerst een jaar verhuurd dienen te worden om de nodige stappen te zetten om het niveau aan te kunnen. Ook zouden er verzoeken zijn om de technische staf te uit te breiden, maar ook hier geldt de al eeuwen geldende regel, vind de vrouw het goed!? Waarop d’n knoeperd, zoals hij liefkozend wordt genoemd, geen antwoord op kan en mag geven van Queen Vanessa als hij eenmaal een glaasje op heeft.

De volgende dag in huize Knoeperd heerste er rust, want het had hem goed gedaan al die aandacht om zijn persoontje. Helaas net naast de titel van clubman gegrepen, maar wel het onderwerp van gesprek, desalniettemin moesten er weer een drietal sterspelers af worden gestaan aan het vierde elftal. De keuze was simpel, kies de domste drie uit, want het is winterstop en tegen de tijd dat deze is afgelopen zijn die oenen het toch vergeten! Kortom, Mark “het verstand van een cheeseburger” Smits, Rick “het verstand van een snitzel hawai” Vos en Luuk “het verstand van een broodje bapao” Willems werden gedoneerd aan het eerste elftal van de B-selectie. Kortom de geluksknots kon met zijn sterkst denkbare elf richting de klei. En zo gebeurde het....

Om klokslag 11.30uur ving de wedstrijd aan op de thuisbasis van de lokale FC. On the Centrecourt was het gras keurig gemaaid voor een leuke pot voetbal, een bijbehorend sappig gekleid ondergrondje een twee teams tegenover elkaar dat er een geweldige pot van wilden maken. Kortom succes gegarandeerd.

Na een gezapige warming-up waar de Rob “moel houden, ik bepaal hier! Ik heb thuis al niets te zeggen” Kuijpers zijn frustraties niet kon bedwingen en vloekend over het veld stiefde, zag hij tot zijn grote tevredenheid dat zijn pupillen de gastheren onder druk zetten en niet lieten voetballen. Onze zeer immer attente doelman stond te genieten in van het nazomer zonnetje en keek naar een pot oogstrelend voetbal, want kans op kans werd gecreerd en een doelpunt liet niet op zich wachten, want als je al wat grote kansen hebt verprutst, dan val hij er uit eindelijk toch wel een keer in. Wie anders dan Moeslands grootste vocalist allertijden Teun “Bonger, gezelligheid komt niet alleen door een paar viltjes, de basis is goede muziek en laat ik daar nou voor kunnen zorgen!” Laurant Verstegen Ruijs werd de diepte ingestuurd door de herstelde Ron “ik ben er weer bij, alleen nu zitten ze bij de familie Vos wel met 325 liter aan sinas die niemand meer wil opdrinken, zelfs zo’n lelijke Line6 Scania niet” vd Heijden. De keeper werd de verkeerde kant opgestuurd en de bal kon rustig binnen worden gelopen. Kortom een meer dan uitstekende start van de wedstrijd van oranjezijde.

Daarna ging de jacht verder, want de honger leek niet gestild, terwijl de man die geen verschil maakt tussen een snicker en een mars er niet bij was. Daarna was het de beurt aan de ook net herstelde tennisgoeroe Bart “DAW, let eens een keer op, want ik word voor het derde jaar op rij kampioen en dan laten jullie me zomaar lager gaan voetballen?” Bonger, deze zag zijn mattie, zijn homie, zijn knuffelbeer, zijn bijna Nomie, zijn lichtpunt in de donkere dagen voor kerst, zijn regenboog naar de pot met goud vrij vertrekken vanuit de middencirkel, vanuit zijn ooghoeken focusde d’n Bonger zich om tot de pass te komen die hij wilde. De doorgelopen Rob “ik word de opvolger van das Tormasjien als topscoorder van das funfde” Appelhof dacht nog even aan zijn Anke en pegelde hem strak binnen. Zoals bekend de laatste weken, 2 handjes de lucht in en het feestje kan beginnen.

Daarna leek het spelletje iets of wat in te zakken, er leek wat gas terug te zijn genomen door de oranjehemden en de coach leek er niet gerust op. Hij keek naar de hemel en vroeg om hulp aan de engel Gabriel. De engel Gabriel gaf gehoor aan zijn verzoek en stuurde zijn beste man. En toen gebeurde hetgeen wat niemand ooit bij heeft stil gestaan dat dit nog ooit zo gebeuren, overal waren verbaasde blikken, de wereld draaide een paar tellen niet, vogels bleven stil hangen in de lucht, de wind viel stil, de wet van Murphy leek niet meer te gelden, oorlogen werden eventjes op stopgezet en ESPN kwam filmde live mee via de sateliet, want Ron “met een assist moet je geluk hebben dat de juiste spelers zich vrij lopen” van der Heijden kreeg een afgeslagen cornelbal net voor de middellijn in de schoot geworpen na het wegwerken van de inmense Megense luchtmacht, iedereen sprintte naar voren en ‘the men in orange’ sloten keurig bij. Echter was er maar één man die gezamelijk met Ronnie oplette en de wedstrijd definitief op slot wilden gooien, we hebben het hier niet over de mystery guest bij Simply the Best 17 december 2011, niet over Messi of Rooney die met een poging om de bal onder controle te kunnen krijgen 2 mensen het bos in proberen te sturen, zelfs niet over de knoeperd zelf die zijn Vanessa ten huwelijk vraagt bij een kampioenschap van DAW 5, maar over degene die een bijdrage willen geven op Knoeperds mooiste dag van zijn leven. Kortom jullie wisten het natuurlijk al, want Remco “een ochtendje helpen met het aanleggen in de ruil voor een lekkere verse vietnamische loempia doet hij met liefde” van Nistelrooij kreeg een prachtige pass op maak, zoals Frank de Boer ze gaf in zijn goede jaren op Dennis Bergkamp. En een goede pass hoort keurig en met stijl te worden afgemaakt, wat natuurlijk wel over te laten is aan de rots in de branding, want met een prachtige stift liet hij de prima doelman kansloos achter. Als een ware Ron Vlaar juichde hij om de bevrijdende treffer, inclusief de 2 hupjes en de armen in de lucht.

Daarna deed het eigenlijk allemaal niet meer ertoe en mochten de spelers die nooit scoorden voor hun kansen gaan en dat gebeurde dan ook veelvuldig, dit tot grote ergernis van de hoofdcoach die bijvoorbeeld zijn assistent in het veld kans op kans zag creeren en verprutsen, maar wel zijn best heeft zien werken. Dit leverde dan toch het gewenste resultaat op, want evenals vorige week lukte Mark “de gladde propper van Salou” vd Bogaert opnieuw het netje te laten bollen, zo kunstzinnig zoals alleen hij dit kan werd hij vrij gespeeld door Rick “ik heb mijn vriendin gedumpt om bij de jongens in de kantine te kunnen blijven zitten” vd Burgt. Na de sleep sleepbeweging, gevolgd met de frot frotbeweging stond de angst van elke moeder met dochter tussen de 13 en 86 jaar, oog in oog met de doelman, wederom was hij kansloos, omdat hij in de steek werd gelaten door zijn defensie.

Ook deed Rob “mijn huis staat te koop, iemand interesse? Indien je wilt komen kijken kun je contact opnemen via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.” Appelhof nog een duit in het zakje, want vlak voor rust liet hij de kopjes van de Megenaren niet hangen maar bungelen, de doelman kreeg de bal niet ver genoeg weggewerkt na een poging van Schaijks Got Tutter en d’n App, niet te verwarren met Whatsapp, haalde ongenadig hard uit, binnenkant paal, 0 tegen 5 en rust.

Aangezien er een enkeling met vier mee wilden, werd in de rust de vice-winterkampioen aangevuld met een tweetal talenten van das sexte, deze mochten zich gelijk gaan bewijzen en kregen beide een helft de tijd om zich in de kijker bij superscout T. Hommeles te spelen en natuurlijk bij de supercoach. Namens vijf dank aan de leiding van 6, dat mee wil denken aan de bezetting van beide elftallen. Veel succes komende week met de danscursus! Concentreer je goed en let op Daisy.

Terug naar de match, want ook al zou je zeggen dat het bij 0-5 afgelopen zou zijn, het is niet anders dat de wedstrijden uit twee helften bestaat. En ook deze werd gespeeld door de trots van Schaijk Noord-West. Ondanks de onnodige wisselingen veranderde het spelletje en de omgeving niet, het was niet een dijk van een wedstrijd, want die lag er naast, maar voor de voor DAW zijnde neutrale aanvaller was het een spektakel, ondanks veelvuldig balverlies en het verprutsen van kansen en acties.

Na wat geputs mochten ook de schippers van ’t pontje een eretreffer maken en vooral de eenzame jongen op de tribune was er dolgelukkig mee en stuurde zijn club de aanval in. Echt veel verschil maakte het niet, want Rick “Roba, wa denkte ervan hono! Ik ben de topscoorder en dat zullen jullie weten ook” vd Burgt, want even later zou hij een rondje niet geven in de kantine om te vieren dat hij de kantine eindelijk weer eens had gevonden. Een lullig doelpuntje, maar ook die tellen.

Daarna ging de Maasvaarder er nogmaals met de bal vandoor, weliswaar in buitenspelpositie, maar de altijd attente Ron “hoera, hoera, hoera, ik ben een dertigjarige ouwe zak, dus ik kan alles niet zo meer bijbenen” vd Heijden was ongeveer 25 meter en 2 minuten te laat om dit te kunnen beoordelen en Stefan “Ron, verdomme! Je boort zo die verdubbelaar door mijn neus” Van Sevenant werd gedold en mocht gaan vissen achter zich in het netje.

Werd de 2e helft dan wel verloren tegen hen, de mannen van klei, de pontvaarders, Ulysses? Natuurlijk niet, dat kan toch niet gebeuren dacht het opperhoofd langs de kant en stuurde de zendeling van Gabriel nogmaals naar voren. Het duurde dan ook niet lang tot de tweede helft weer in balans zou worden gebracht door degene die de aarde doet sudderen onder zijn voeten, de man die keepers van angst uit hun hok laat weg rennen, de persoon die al weken op zijn vietnamesische loempia wacht, de man die wekelijks bijna te laat komt om handtekeningen op ballen te zetten die jeugdige kijkers haastig uit het netje rapen voordat de keeper het kan doen, de man die de maas in tweeen splitst en zijn team er doorheen loodst, kaapte het leder weg voor de 2 meter 34 lange centrale middenvelder na een uittrap van de goalie, in een vloeiende beweging tikte hij de bal over de aanstormende verdediger, waarop de volgende aan kwam spurten. Ook deze lieve jongen keek omhoog en zag de bal over hem heen verdwijnen. Plots verscheen Rick “ik loop geen buitenspel, maar loop maar door want dan weten we zeker dat we weer gescoord hebben” vd Burgt voor de uitvinder van het totaalvoetbal die wijzelijk de Benjamin coachte dat hij van de bal moest afblijven, zo geschiedde. De bal werd nog een keer met het bovenbeen meegenomen en na een keer lekker te laten stuiteren in de klei verdween het leder vanaf de wreef zo bij de tweede paal tegen de touwen. Een wereldgoal volgens schrijven van Zidane, Maradona, Bergkamp, van Gobbel en Del Piero, die gezellig in de villa bij Beckham op ESPN naar de wedstrijd zaten te kijken. Nog bedankt voor de smsjes jongens!

Het geloof bij de gastheren was nu helemaal verdwenen en “the orange army” geloofde het wel. Zelfs de knoeperd was gelukkig met het resulzaad. Natuurlijk een prima overwinning, 7 tegen 2, echter toch jammer van de 2 tegendoelpunten. Helaas dat de winterstop begint, gelukkig dat er tussentijds onderling in de zaal kan worden gevoetbald, waar het lekker warm is. Dus heren/dames meld je aan via de sms op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak je droom waar om samen met je helden te spelen in een zaalvoetbalwedstrijd voor het goede doel.
Tagged under Senioren