• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
De oliecrisis van 1973, die tot een golf van energiebesparende maatregelen leidde, was voor veel landen aanleiding om opnieuw de zomertijd in te voeren. De klok was inmiddels dus verzet en nagenoeg alle fitte koppen van daw 6 waren op tijd in de kantine.  De leiding had wederom luxe problemen maar Tim “staat bij veel meiden op de Bangalijst” vd Linden en Moosje “kist op vrijdag de hele potter vol” Megens hadden de opstelling al panklaar.

Als het kwik boven de 15 graden noteert dan weet de leiding al hoe laat het is: dan worden de billabong vesten uitgedaan, de lange trainingsbroeken gaan uit en wordt er zelfs na twijfel  het thermo ondergoed omgeruild voor de korte witte daw broek die prima contrast bied op de gespierde bruine vakantie bovenbenen van de visjes.  De visjes bevonden zich samen met achterneef en zonnekoning  Hans Heurkens jr op het middenveld.. Hans die bij de leiding had aangegeven te stoppen met voetballen na dit seizoen dompelde de feestvreugde in de kleedkamer toch enigszins in rouw….  Bij O.S.S werd een platenspeler geregeld en DJ Rasko (ja echt zo schijnt hij te heten) Teun van Ras draaide met volle overgave het volgende nummer… http://www.youtube.com/watch?v=ohXI3po8hK0 

De rouwbanden werden uit de kast gehaald,  Emiel ratelband pinkte een traantje weg vanuit z'n cel, en zelfs Berlusconi, Moratti en Sensi hielden het vooral door de muziek keuze niet eens droog. Het einde van een tijdperk is binnenkort daar….
Hans die altijd erg positief coacht (thuis in bed) zal een waar gemis zijn voor de complete B selectie van DAW. Deze Australische wombat gaat altijd voorop in de strijd, zo ook vandaag……. Hans die zo halverwege de 1e helft (die vrij slap begon) het weer op een lopen zette, legde zowaar de bal rond de 16 meter terug op de aanstormende Ralf (Volgend jaar player/manager DAW 6) die verwoestend uithaalde: 0-1 en terug in de titelrace (daw 6 nog altijd op 2 punten van de scudetto).

Nadat DAW nog enkele opgelegde kansen kreeg bleef het 0-1 bij rust. Voornamelijk  Tim “Opperjood ” School had het toen al moeten beslissen maar deed dat niet… In de rust werden wat rigoureus gewisseld en vertoonde de coach wat vluchtgedrag.. Hij wisselde 5x en o.a.  Koen “de next Cimoncelli” Bongers werd ingebracht. In de 2e helft begon DAW meer door te drukken, dit resulteerde net na rust tot een kans voor Bastiaan “ Kaboooom NL” Peters, deze begeerde vrijgezel in St. Oedenrode en contrijen….wist zijn moyenne echter niet op te vijzelen en schoot vol op de keeper. Koen “ de echte bakker” Bongers was er echter  met zijn Suzuki 400pk, 8klepper als de kippen bij om de bal in de rebound in de verre hoek te schuiven…: 0-2. Daarna wist O.S.S. nog een keer tegen te scoren, maar verder dan ruiken kwamen ze niet….

Nog een rondje uit de wereldwijde kranten:
Moosje in dagblad the SUN : ‘t zesde heeft team vol mythologische goden en wint de titel dit jaar’
Tim van de linden in voetbalzone: “Volgens mij begreep Ralf ook wel dat het publiekswissel was' over zijn eigen wisselbeleid
Boer(inho) in Der Spiegel: “Waar rook is is vuur” over de vraag of hij iemand op de korrel heeft.
Stijn van Schaijk in La Repubblica “Ik zou beter passen in de Argentijnse liga, dan in de premier league” op de vraag waar hij zelf graag voetbalt volgend jaar.
Teun van Ras is El Mundo Deportivo  “Doelpunten zijn net als ketchup, soms komen ze niet, en dan weer 3 tegelijk” over zijn periode van droogheid op de velden.
Mark “zievertes”vd Burgt in Daily Mirror “Ik leer elke week bij” nadat hem gevraagd werd naar zn date van vorige week…
L in Sports Illustrated “Gridje and I love the dvd’s from the DVD palace, they are worth every dime”
Tagged under Senioren