Schwung:[sjwoeng] («Duits) de -woord (mannelijk) vaart, gloed, bezieling

Ja hoor, het is echt terug bij ons zaterdagteam. Na een onwennig begin na een (te) lange winterstop moesten we bij Boekel sport nog genoegen nemen met een gelijkspel. Dit was weliswaar zwaar tegen de verhouding in, want als we alle kansen alleen al voor de rust hadden benut waren we met een ruststand van 12-1 thee gaan drinken. Maar och, wat doe je eraan? Nu werd er maar 1x gescoord en na rust ook nog een keer, alleen was die doelpuntenmaker een echte Boekelnaar. Uitslag 1-1 en wederom geen 3 punten.

Tegen Udi’19 was de wederopstanding van ons team al duidelijker zichtbaar; met afgetekende cijfers werd er gewonnen van de tegenstander met de ‘hoge kraagjes”. Uit werd er moeizaam gelijkgespeeld, maar dat was nu wel anders; 9-1 werd de uitslag, en hoewel er toch lustig op los werd gescoord was men nog maar gematigd tevreden over het scoreverloop! Dat is het! de juiste mentaliteit: het kan altijd NOG beter!

Gemert (uit) werd helaas afgelast ivm een zeer vroeg wedstrijd-begin. Vele blessure-gevallen, weekendjes weg, anderen moesten werken, een wedstrijd bij de jeugd leiden of assisteren, hadden een bruiloft, of waren in ieder geval bezet, zodat we maar zeven spelers overhielden. Deze wedstrijd moesten we laten lopen en werd dus niet gespeeld.....

Tegen Boerdonk (vorige week) mochten we verder bouwen aan ons nieuw hervonden elan. Thuis, op ons geliefde kunstgras, werd een prima pot afgeleverd. Hoewel het tempo wat te wensen overliet werd er lustig op los gecombineerd en met enkele zeer mooie aanvallen werd de verdediging van Boerdonk uiteengereten. Ook werd er weer eens een ’clean-sheet’ genoteerd. De einduitslag was 6-0 en daar was geen speld tussen te krijgen. Tevens was deze wedstrijd de rentree van Gertjan 1, die inmiddels gedegradeerd was tot Gertjan 2. Na anderhalf jaar blessure-leed kon hij eindelijk zijn (nieuwe) kicksen weer eens uitproberen. En wat denk je: hij was het nog niet verleerd en scoorde bij zijn rentree meteen een doelpunt; de 6e!

Zaterdag was het tijd voor een echte test. Uit naar Venhorst. Deze zeer goed voetballende ploeg had -op twee wedstrijden na- alle ploegen van onze competitie op zware nederlagen getracteerd. Wedstrijden met 7, 8, of zelfs 9 doelpunten waren geen uitzondering en ook wij moesten thuis een dikke nederlaag slikken: 2-6. Enigszins getergd verschenen we aan de aftrap en met wat overmoed zetten we ze bij hen thuis op het hoofd-veld meteen vast.

De eerste kansen kwamen en verdwenen ook meteen, en na wat heen en weer gevoetbal kreeg ook Venhorst wat meer grip op de wedstrijd. Het was spannend zonder dat er veel gebeurde, maar we moesten toch langzamerhand wat terug. Met de wind in de rug, gaf dat wel wat ruimte en na twee mooi uitgevoerde counters was het plotseling 0-2 voor ons zaterdagteam. Venhorst was te verbijsterd om er iets tegen te doen. Het was Michiel die twee maal afdrukte en ook scoorde tegen de gedesorienteerde verdediging van Venhorst.
Nog voor rust scoorden we de derde. Wederom werd er teveel ruimte weggegeven en René profiteerde: 0-3. Wij waren duidelijk de bovenliggende partij en met deze stand konden we gaan rusten.

Na rust verscheen Venhorst nog maar met 10 man aan de aftrap. Zij konden een blessure-geval niet vervangen en dus leek de tweede helft een formaliteit. Met een harde tegenwind viel dit toch nog tegen. Er werd prima gecombineerd, maar de bal was licht en de wind zeer hard. Dus kwam ie vaak weer net zo hard terug. Na een dekkingsfout door het hart van de verdediging kwam Venhorst ietwat gelukkig terug op 1-3. En hoewel Michiel de tweede helft zeker 6x had moeten scoren, deed hij dat nog (maar) 1x. Nadat hij diverse harde schoten had zien smoren of op de paal zag gaan, scoorde hij uiteindelijk zijn derde en onze vierde met een bekeken tikje in de verre hoek.
Zo konden wij, moe maar voldaan, en met een 1-4 overwinning de terugreis naar Schaijk aanvangen.