• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Ruim 10 maanden geleden toen er ‘2012’ opdook in de kalenders en de giganten van het 6e, het nog druk hadden met de bus dames van robert ten brinks all you need, die jaarlijks voor de globetrotters van 6 uitrukt, begon de feitjesman zijn huiswerk bij te houden.. wat resulteerde in een tot nu toe unieke situatie.
Het 6e won in de 2e helft vd competitie in 2011-2012 8x en speelde 2x gelijk. En de jaargang 2012-2013 werd doorgezet met 9 uit 3. U raad het al: 11x winst en 2 gelijke spelen in 13 competitie duels die 2012 tot nu toe kende. Er gaan geruchten rond dat de A selectie binnenkort op bezoek komt om te mogen snuffelen aan het aura der 3 punten.


Echter stond er in de 14e partij van 2012 een pittig uitduel op het programma waar Conimex nog wat van kan leren. De Giganten van Trainer Ralf-Tito Villanova-Visschers moesten naar heesch om tegen mede-koploper HVCH 7 te strijden. De Nerazuri uit Heesch hadden ook 9 punten.
De warming up onder leiding van Seriously Easy going Torro ging op het scherpst van de snede. De warming up lijn lag waterpas en zelfs de 5 tegen 5 kwam na enkele jaren weer uit de kast.

Echter was het de thuisploeg die de eerste minuten van het spel de bal had. Maar dat mocht niet baten, want de giganten stonden werkelijk waar als n huis. De 4-4-2 opstelling met achterin veel kopkracht en passie, in het midden veel overzicht en techniek en voorin veel snelheid en wijsheid gaf heeeleemaal niks weg. Om nog maar te zwijgen van keeper R. Albers (we hebben het hier over Ralf ‘op zoek naar de 0’Albers en niet over Roan ‘ben tegen n bloembak aangeknald toen ik de verslaving van mijn iphone niet de baas was, en vervolgens mijn sleutelbeen brak’Albers. De ouwe klont keepte 1 van zijn beste wedstrijden uit zn carriere. DAW was beter en kreeg de eerste kansjes, deze waren echter nog niet besteed aan Tim en Tiekse. Heesch kwam 2x gevaarklijk opzetten wat 1x leidde tot het omspelen van de ouwe klont maar daar was ‘good old butcher de 3e’, die de bal van de lijn gleed als n ware swiffer.
DAW zette steeds meer druk en toen de bal van de zijkant voorkwam en iedereen riep voor n achterbal, hoefde Nicky ‘ons mam EN mn meid staan langs de lijn dus ik doe extra mn best om straks misschien wel een Aatje van mama te krijgen’ Lukassen m maar binnen te zeiken maar helaas kon de keeper nog pareren.

Maaaaaar daar was hij weer…. De Satelliet boven de ozonlaag, de Dual Core Processor van het 6e NJF kreeg de bal van broer tito in de voet geschoven, de spits die mee wilde verdedigde werd vakkundig met Forechecking, zoals ze dat in NHL noemen, weggezet en de dribbel werd in gang gezet, totdat daar Tiekse ‘Joint Fight striker’van het 6e al in beweging kwam en de bal op maat in de voeten kreeg, hij omspeelde de ausputzer en schoot veneinig binnen in de korte hoek. 0-1.

DAW wist dit vol te houden en iets moois was op komst, namelijk de dubbele borrel voor Ralf ‘ik ben al halverwege’ Albers. In de 2e helft kwamen de gastgebers met een alles of niks strategie wat leidde tot veel hoge en gevaarlijke ballen maar Ralf ‘nog 25minuten en dan heb ik de 0 sinds 41 wedstrijden’ Albers bokste alles weg. Inmiddels wisselde daw waarbij Trinko Keen, Boer ‘net terug van 3 weken Costa Rica met n conditie van een pak javaanse jongens’ Peters, en Stefan ‘kan niet slapen in het weekend omdat stientje bij de buren teveel lawaai maakt’ v Krey werden ingebracht na een goei uur.
Totdat de mannen uit Heesch een vrij trap kregen aan de zijkant van t veld, deze voorslingerde waarna Tim ‘inmiddels gewisseld, naar eigen zeggen terecht’Van de Linden had de vlag al omhoog voor buitespel. De bal bleef in de kluts en hvch maakte de 1-1. Maar Tim stond al ruim n kwartier met die pin omhoog te zwaaien. Na veel protesten van Schaijkse zijde waarbij Ruud ‘FCDB kom s een op joh’! al de benewagen had genomen en al tegen het raam van de bestuurskamer van heesch stond te moelen, in zn welbekende blauwe bomberjackie….met capuchon. De scheids kwam toch nog even bij tim de vlagger op de koffie, maar vergat af te rekenen waardoor het dus gewoon 1-1 stond.

De knop moest om en er werd weer vooruit gevoetbald, waarbij Mark ‘bij NOC NSF wel de limiet gehaald, maar vanmorgen om 9.15 lukte dat me niet’ Jansen na zijn verplichte wisselbeurt langs de flanken opsnelde en de dreiging er goed in zat. Totdat daar de bal weer in de diepte gespeeld werd en tieske liet zien hoe een koe een haas vangt en de bal voortrok, kon Tim ‘Halllooo Jummbooo’ School de bal bekeken in de verre hoek schuiven. 1-2.. ‘the streak is still alive’ ‘beat the best’ en ‘winning is an everyday thing’ slogans lagen al bij de drukker van de NY Times en Washington Post.
Vervolgens schakelde daw in de weg is weg modus starring: Stientje, Ruud van Dongen en Nicky Lukano’ die de show stolen. Na 14 minuten blessure tijd floot hij toch maar s af.

Het 6e nu voor het eerst in haar bestaan 12 uit 4, Is momenteel Hotter dan de Sambal Bandjar van de Emtee. Dat beloofd wat voor de milde topper tegen de Ruwaard zondag op dn Heuvel.

Ps: er was nog een raar voorval in de kantine dat nu onderzocht wordt bij Mythbusters. Boer ‘ ik ga geen bier halen want da zuuk ik nie’ kreeg na een uur op dezelfde plek/stoel gezeten te hebben, kramp in zn kuit. Kramp in je kuiten van 5 pilskes en een broodje bamischijf. Trekt u zelf u conclusie maar……
Hier in ieder geval de hypothetische kant:

The Cori cycle (also known as Lactic acid cycle), named after its discoverers, Carl Cori and Gerty Cori, refers to the metabolic pathway in which lactate produced by anaerobic glycolysis in the muscles moves to the liver and is converted to glucose, which then returns to the muscles and is converted back to lactate.

Lactate
Tagged under Senioren