De laatste wedstrijd van het seizoen was een wedstrijd die voor de oranjehemden voor de stand niet meer van belang was, maar na de aanfluiting op eigen veld tijdens de eerste competitiehelft viel er toch wel het één en ander recht te zetten. Wederom mocht 't tweede aantreden tegen de koploper. Want de Herpenaren begonnen de laatste wedstrijddag als lijstaanvoerder. In hun nek voelde zij de hete admem van Overloon (SSS) en Gennep (Vitesse). Kortom een spannende dag voor de gastheren.

De wedstrijd begon zoals ieder andere wedstrijd deze dag na het fluitsignaal. De beginfase was wat ze noemen erg rommelig en beide elftallen wilden koste wat het kost geen fouten maken in de achterhoede. Het gevolg was dat het meer op een flipperkast leek dan op voetbal. DAW groeide in de wedstrijd. De duels werden gewonnen en het spel van de aanvalslinie van de rood-zwarten werd totaal ontregeld door de uitstekende verdediging van de oranjehemden. Doelman Rik heeft in de eerste helft dan ook niets noemenswaardigs te doen gehad. Voor de oranjehemden was het Devi die het dichtst tot een doelpunt kwam. Nadat Herpinia een corner moest toestaan mocht Devi vrij op het doel schieten. Hij nam de bal in één keer uit de lucht vol op zijn wreef en de kanonskogel spatte uitéén op de lat. De eerste helft was niet groots, maar de spanning vergoedde erg veel, want voor elke meter werd zoals het hoort gestreden.

De tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks, wel werden de kansen en mogelijkheden voor de oranjehemden steeds groter. De rood-zwarten werden overklast op eigen bodem. De eerste fase na de thee was dan ook éénrichtingsverkeer zonder echt gevaarlijk te worden. Maar door de vele technische hoogstandjes werd het publiek toch geamuseerd. Zo werd er op het hoofdveld in Herpen een echte omhaal gemaakt door de StraatRuijs. Na het wild uitverdedigen van de rood-zwarten en het niet onder controle hebben van de bal door de Schaijkse elf wilde de man van de straat zich onderscheiden met een weergaloze omhaal. Aan de zijlijn, ongeveer tien meter op vijandelijke helft trachtte hij de bal in het spelletje te houden. Op het moment dat hij dacht dat de bal de zijlijn zou gaan passeren ondernam hij een uiterste poging om het spel levend te houden. Zo doelgericht als hij is, keek hij tijdens het zweven richting doel, waar hij de doelman ver voor zijn doel zag staan. Hij aarzelde geen enkel moment en gaf de bal een loeier. Helaas voor de koning der straten hield de keeper zijn doel schoon. Natuurlijk is een StraatRuijs niet alleen, want niet veel later kwam zijn rechterhand de StreetAppleCourt in actie. De bal zweefde in de lucht en de directe tegenstander wilde ingrijpen. Op basis van techniek, inzicht en vernuft speelde hij met de buitenkant van zijn voet de bal over de tegenstander heen. Deze stond verbaasd om zich heen te kijken waar de bal moest zijn. Toen hij uiteindelijk te horen kreeg van zijn medespelers waar de bal was, was de bal over hem heen gespeeld en logischerwijs was de ontketende "prince of the applecourt" hem gepasseerd en uit zijn zicht verdwenen.

Natuurlijk keek de stoppende topschutter van 't tweede dit lijdzaam aan. In zijn afscheidswedstrijd zou de sluipschutter zijn saldo nog willen verhogen om zich zo te verzekeren van deze zeer prestigieuze titel. RuudLo wilde alle aandacht op zich vestigen en ging er direct vandoor met de bal. Hij sneed zijn mandekker de pas af en ging het vijandelijke doelgebied in. Helaas werd hij te ver naar de zijkant gedrukt om echt gevaarlijk te kunnen worden. Toen de tweede helft alweer wat minuten verder was en de tijd voor de aanstaande kampioen nijpender werd, gingen de Herpenaren risico nemen. In de reguliere speeltijd leverde dit voor de gastheren geen enkele kans op. DAW, onder toezicht van een delegatie uit Overloon, vergat te scoren en de wedstrijd in het slot te gooien op verschillende momenten. Zo is er tot twee keer toe een overtal situatie ontstaan voor de Herpse doelman, maar er werd niet geprofiteerd. De enige actie die Rik heeft moeten maken kwam dan ook in de allerlaatste minuut. In de ultieme Herpse poging moest Rik zich strekken en kon hij de bal klemvast pakken. De eindstand werd dan ook 0 - 0. Waarmee 't tweede wederom heeft laten zien dat ze weinig tegendoelpunten krijgen. Kortom een goed resultaat op de laatste competitiedag en bovendien zijn we weer verzekerd van twee leuke wedstrijden tegen Herpen.
Helaas had er dit seizoen meer in gezeten, maar dezelfde gedachte zal wel bij meer elftallen in deze klasse aanwezig zijn, waaronder de tegenstander van vandaag. Volgend jaar weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Topscoorder RuudLo succes met de andere dingen die je vanaf nu gaat doen en hopelijk zien we je volgend seizoen als toeschouwer.